Glenn Close: Η ηθοποιός με το πιο... αρνητικό ρεκόρ των Όσκαρ περιμένει τη "δικαίωσή" της

24.02.2019
Glenn Close: Η ηθοποιός με το πιο... αρνητικό ρεκόρ των Όσκαρ περιμένει τη "δικαίωσή" της
Βραδιά οσκαρική σήμερα και ίσως η ευκαιρία να "διορθωθεί" μια μεγάλη αδικία. "Εις βάρος" της πρωταγωνίστριας του Λάνθιμου όμως.

Η Glenn Close είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς της γενιάς της με αμέτρητες ξεχωριστές ερμηνείες στο ενεργητικό της.

Κι όμως, αν μιλήσουν οι αριθμοί, θα δούμε ότι ενώ έχει υπάρξει 7 φορές υποψήφια για βραβείο Όσκαρ δεν έχει κερδίσει ποτέ.

Διάβασε επίσης: Το ρεκόρ των περισσότερων βραβεύσεων με Όσκαρ το κατέχει γυναίκα (και δεν είναι η Meryl Streep)

Οι ειδικοί μιλούν για τη χρονιά της φέτος καθώς η ερμηνεία της στην ταινία "The Wife" μπορεί να της δώσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο -παρότι που, όπως λέγεται, είναι το μοναδικό ξεχωριστό σημείο της ταινίας στο σύνολό της. Έστω..

Λίγες ώρες έμειναν και θα δείξει τι θα γραφτεί στην ιστορία.

Αξίζει να σημειώσουμε όμως ότι φέτος, απέναντί της στέκεται η Olivia Colman η πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμού στην ταινία "The Favourite" που έχει πάρει όλα τα βραβεία φέτος εκτός της Χρυσής Σφαίρας που κέρδισε η Close.

Για να δούμε ποια θα πάρει σπίτι της τον... θείο Όσκαρ.

Για την ιστορία, πάντως, η Glenn Close έχει προταθεί 4 φορές για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στις ταινίες: Fatal Attraction (1987), Dangerous Liaisons (1988), Albert Nobbs (2011), and The Wife (2018) και ακόμη 3 για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στις ταινίες: The World According to Garp (1982), The Big Chill (1983), and The Natural (1984).

Καλή επιτυχία και για να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου, κάνε ένα κλικ εδώ για να θυμηθείς όλες τις σημερινές υποψηφιότητες...