Πέθανε ο Karl Lagerfeld

19.02.2019
Πέθανε ο Karl Lagerfeld
Ο διάσημος γερμανός σχεδιαστής μόδας και καλλιτεχνικός διευθυντή του Οίκου Chanel "έφυγε" σε ηλικία 85 ετών.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση γεμίζοντας θλίψη τους απανταχού θαυμαστές του. Ο εκκεντρικός σχεδιαστής αφήνει ανεξίτηλο του δικό του "σημάδι" στην παγκόσμια ιστορία της μόδας, κάνοντας τον χώρο πιο φτωχό, όπως ήδη σπεύδουν να υπογραμμίσουν όσοι των γνώρισαν προσωπική ή μέσω της δουλειάς του.

Ο Karl Lagerfeld γεννήθηκε το 1933 στο Αμβούργο και η οικογένειά του ήταν αρκετά εύπορη. Στη Γαλλία πήγε στις αρχές της δεκαετίας του '50 με τη μητέρα του και ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός του Pierre Balmain το 1955.

Διάβηκε την πόρτα της Chanel το 1983 και τα 36 χρόνια κατά τα οποία στάθηκε στο τιμόνι του θρυλικού οίκου μόδας παραμένουν ρεκόρ για το είδος μιας τέτοιας συνεργασίας.

Με την εμφάνιση-σήμα κατατεθέν που είχε υιοθετήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημιούργησε μια περσόνα άμεσα αναγνωρίσιμη και τελείως "δική" του.

Σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο με βολάν, αλογοουρά στα λευκά μαλιά του, μαύρα γυαλιά και σούφρωμα στα χείλη. Ιδού τι έλεγε ο ίδιος για την εικόνα του αυτή:

"Είμαι σαν μια καρικατούρα του εαυτού μου και μου αρέσει. Είναι σαν μια μάσκα. Και για εμένα, το Καρναβάλι της Βενετίας κρατά όλο τον χρόνο".

Αυτός ήταν ο Karl Lagerfeld! Αντίο κύριε Lagerfeld!