Σκάνδαλο για Όσκαρ: Γιατί ο Καρλ Λάνγκερφελντ αποκάλεσε τη Μέριλ Στριπ "φτηνιάρα";

24.02.2017
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη φετινή, 89η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και επικεφαλής του οίκου Chanel κατηγορεί την πολυβραβευμένη ηθοποιό

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από συνέντευξη που παραχώρησε ο Καρλ Λάνγκερφελντ στο WWD (Women Wear Daily) όπου αποκάλυψε ότι η Μέριλ Στριπ αρνήθηκε να φορέσει στην τελετή των Όσκαρ το φόρεμα που εκείνη είχε ήδη ζητήσει από τον οίκο Chanel καθώς κάποιος άλλος οίκος της πρόσφερε χρήματα για να επιλέξει δική του δημιουργία.

Σύμφωνα με τον διάσημο σχεδιαστή, η Στριπ είχε ενθουσιαστεί με μια γκρι μεταξωτή, ολοκέντητη τουαλέτα από την τελευταία του συλλογή και την παρήγγειλε με μια μικρή προσαρμογή. Η 67χρονη σταρ ζήτησε λιγότερο βαθύ το ντεκολτέ. Όπερ και εγέννετο. Ο Λάνγκερφελντ το σχεδίασε εκ νέου και η τουαλέτα μπήκε στην παραγωγή για να ετοιμαστεί αυτό που είχε παραγγείλε η πιο σπουδαία ηθοποιός του Χολιγουντ για την πιο λαμπερή βραδιά του Χόλιγουντ. Τι στράβωσε όμως;

Όπως αφηγείται ο ίδιος ο Λάνγκερφελντ [στη φωτό επάνω με τη Λίλι Ρόουζ Ντεπ, τη φετινή "νύφη" του ντεφιλέ του] κάποια στιγμή, και ενώ οι εργασία είχε προχωρήσει αρκετά έφτασε μήνυμα από τους ανθρώπους της Στριπ να σταματήσει. "Ένανα το σχέδιο και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το φόρεμα. Λίγες μέρες μέρες αργότερα λάβαμε ένα τηλέφωνο από τους ανθρώπους της που έλεγε τα εξής: 'Μη συνεχίζετε το φόρεμα. Βρήκαμε κάποιον άλλο που θα μας πληρώσει", μετάφερε ακριβώς ο Κάρλ Λάνγκερφελντ αφήνοντας όλο τον κόσμο με στόμα ανοιχτό.

"Η Chanel έχει ως πολιτική να μην πληρώνει διασημότητες για να φορέσουν τα ρούχα του οίκου, προφανώς ακόμη και αν πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες εν ζωή ηθοποιούς. Αφού θα της κάναμε δώρο ένα φόρεμα αξίας 100.000 δολαρίων, ανακαλύψαμε πως θα έπρεπε να πληρώσουμε για να το φορέσει. Μπορούμε να δώσουμε φορέματα, να φτιάξουμε φορέματα, αλλά εμείς δεν πληρώνουμε για να φορεθούν", είπε ο σχεδιαστής.

Όσο για το φόρεμα που τελικά δεν θα φορεθεί στο θέατρο Dolby την Κυριακή το βράδυ, ο σχεδιαστής είπε πως η Στριπ μπορεί να το κρατήσει λόγω του μεγέθους του και πρόσθεσε "Είναι υψηλής ραπτικής. Είναι τέλειο για εκείνη".

Στο τέλος όμως έριξε την πιο "δηλητηριώδη" ατάκα του: "Μια ιδιοφυής ηθοποιός, όμως φτηνιάρα επίσης. Όχι;".

Και ενώ η τελετή είναι μόλις 2 βραδιές μακριά, εκπρόσωπος της Στριπ [στη φωτό επάνω από την τελετή του 2012 όπου κέρδισε το τρίτο βραβεί Όσκαρ] απάντησε στο The Hollywood Reporter, υποστηρίζοτνας ότι η δήλωση αυτή είναι παντελώς ψευδής και ότι είναι ενάντια στην προσωπική ηθική της Μέριλ Στριπ να πληρώνεται για να φορέσει την όποια τουαλέτα στο κόκκινο χαλί.