Ο θάνατος που βύθισε τον Τομ Κρουζ στο πένθος [photos]

14.02.2017
Δύσκολες ώρες για τον διάσημο ηθοποιό, ο οποίος πριν από λίγες μέρες "έχασε" την πολυαγαπημένη του μητέρα, Μέρι Λι.

Όπως μεταδίδι το περιοδικό People, η Μέρι Λι Σάουθ πέθανε την περασμένη εβδομάδα, γαλήνια στον ύπνο της. Ήταν 80 ετών και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια πολύ κλειστή ιδιωτική τελετή στην τοποική εκκλησία της Σαϊεντολογίας όπου παραβρίσκονταν, εκτός από τον Τομ, οι τρεις αδελφές του, Λι Αν Ντεβέτ, Κας Μαπόδερ και Μαριάν Χένρι.

Μητέρα και γιος είχαν πολύ στενή σχέση όλα αυτά χρόνια και λέγεται ότι ήταν εκείνη που τον ώθησε στην υποκριτική. Στη φωτογραφία κάτω, ο Τομ, η μητέρα του και η Νικόλ Κίντμαν στην τελετή για τα βραβεία Όσκαρ του 1990

Η Σάουθ (αυτό ήταν και το επίθετο του τελευταίου της συζύγου, που κράτησε) χώρισε από τον πατέρα του Τομ Κρουζ, Τόμας Κρουζ Μαπόδερ ΙΙΙ το 1974. Ο Τομ δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον πατέρα του -ο οποίος παρεμπιπτόντως πέθανε το 1984 από καρκίνο- ενώ είχε μιλήσει δημόσια για το πόσο θαυμάζει τη μητέρα του και τα όσα έκανε για εκείνον και τις αδελφές του. "Νταή και δειλό" τον είχε χαρακτηρίσει τον πατέρα του τονίζοντας ότι "κάτι πήγαινε πολύ στραβά με αυτό τον τύπο", ενώ για τη μητέρα του, που είχε 3 δουλειές για να τους μεγαλώσει είχε μόνο τα καλύτερα να πει.

"Οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν τις ζωές τους. Είδα πώς η μητέρα μου δημιούργησε τη δική της και μας έδωσε τη δυνατότητα να επιζήσουμε. Η μητέρα μου ήταν εκείνη που στάθηκε αντάξια των περιστάσεων. Κρατούσε 3 δουλειές και έλεγε 'θα το ξεπεράσουμε".

Στη φωτογραφία κάτω, η Μέρι Λι το 2007 με την τότε νύφη της, Κέιτι Χολμς και την εγγονή της, Σούρι στο γήπεδο. Μαζί τους, η ΒΙκτόρια Μπέκαμ και η Εύα Λονγκόρια.