Παντελής Παντελίδης: Διασώστης του ΕΚΑΒ ξεκαθαρίζει ποιος οδηγούσε τελικά το τζιπ

16.01.2017
Τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση του τροχαίου που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης έχει πάρει φωτιά με τις νέες εξελίξεις, ενώ οι χρήστες στα social media έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Υπάλληλος του ΕΚΑΒ που βρέθηκε πρώτος απ’ όλους στο σημείο του μοιραίου τροχαίου έδωσε κατάθεση, η οποία περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση και μεταξύ άλλων περιγράφει τις πρώτες εικόνες που αντίκρισε στο σημείο του δυστυχήματος:

Στο Έθνος της Κυριακής διαβάζουμε:

«Σε έλεγχο εντός του αυτοκινήτου είδα έναν άνδρα σε πρηνή θέση με τα πόδια στη θέση του οδηγού και το κεφάλι προς τη θέση του συνοδηγού πεσμένο προς το στήθος του και σε αφύσικη γωνία!».

«Μαζί με ένα άλλο κύριο βγάλαμε έξω από το όχημα μία κοπέλα που ήταν στο πίσω κάθισμα, η οποία μας είπε ότι λέγεται Μίνα καθώς φοβόταν μην ανατιναχτεί το όχημα».

Στη συμπληρωματική του κατάθεση πρόσθεσε:

«Απεγκλώβισα την κοπέλα, η οποία φώναζε για κάποιον άντρα και τότε είδα ένα ανδρικό κεφάλι ανάμεσα στα εμπρόσθια καθίσματα. Δεν μπορούσα να δω το σώμα του καθώς στην προσπάθεια μου να απεγκλωβίσω την κοπέλα δεν πρόσεξα προς ποιο σημείο ήταν στραμμένος.

Η εκτίμηση μου λόγω και του καντράν ήταν ότι είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου. Άλλη μία κοπέλα βρισκόταν στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου όπως εγώ εισήλθα σε αυτό δηλαδή από την αριστερή του αυτοκινήτου».

Επίσης, αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες δήλωσε:

«Η μία κοπέλα μας έδωσε κατευθείαν κατάθεση την ίδια μέρα. Η άλλη που ήταν στην Εντατική όταν συνήλθε.

Και οι δύο είπαν ποιος είναι ο οδηγός και ότι έτρεχε χωρίς να έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους! Οι καταθέσεις του συγκλίνουν και οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ταχύτητα του οχήματος ήταν 118 χλμ. Είναι αδύνατον να είχαν μιλήσει πριν η Μίνα καταθέσει στις αρχές».

Και καταλήγει:

«Από τις εξετάσεις DNA που έγιναν στο τιμόνι του αυτοκινήτου βρέθηκε ανθρώπινος ιστός μόνο του Παντελή Παντελίδη. DNA της Φρόσως βρέθηκε στην κολώνα του οδηγού γιατί όταν απεγκλωβίστηκε έχοντας τραύματα στο κεφάλι βγήκε από την πλευρά του οδηγού και όταν την τράβηξαν έμεινε αυτό σαν 'σκούπισμα'».