Απαξιωτικά σχόλια για την Μερκούρη: «Ήξερα καλά το παρελθόν της με τους Γερμανούς»

04.01.2017
Στην εκπομπή «Έτοιμο το Πρωινό» μίλησε η γνωστή δημοσιογράφος - συγγραφέας και για ακόμα μία φορά στο στόχαστρό της βρέθηκε η αξέχαστη Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός, Μελίνα Μερκούρη.

Η Ροζίτα Σώκου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Μελίνα Μερκούρη με διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς:

«Τη λάτρεψα τη Μελίνα όταν είδα τη Στέλλα. Ήξερα πάρα πολύ καλά το παρελθόν της, όπως το ήξερε όλη η Ελλάδα -ότι σε όλη την κατοχή τα είχε με τον Γιαδικιάρογλου ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης των Γερμανών. Αλλά δεν ήταν εκεί το θέμα. Πήρα είδηση ότι η Μελίνα δεν μπορούσε να παίξει άλλο ρόλο. Ο Κακογιάννης είχε αλλάξει εντελώς το σενάριο για να ταιριάξει, να είναι ακριβώς αυτά που μπορούσε να κάνει εκείνη. Επιπλέον, όταν έκανε τη γυναίκα εγώ ντρεπόμουν. Ο Ζιλ Ντασέν ήθελε μια κοπέλα για την ταινία. Η Μελίνα τις απέρριπτε όλες. Τελικά, υπέγραψε η Τζίνα Λολομπριτζίτα για την ταινία, έφερε τον δικό της οπερατέρ και έβγαλε τη Μελίνα σαν νεκρή».

Nα θυμίσουμε ότι όταν η Ροζίτα Σώκου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια μίλησε ξανά αρνητικά για την Μελίνα Μερκούρη: «Εμείς τη Μελίνα… τα ξέραμε όλα της τα κουτσομπολιά. Στα 17 της σηκώθηκε κι έφυγε και πήγε στην Κωνσταντινούπολη με τον Γιώργο Παππά, ο οποίος ήταν και κ…λάγνος!

Θέλω να πω, ότι εμένα δεν με απασχολούσε καθόλου κι εγώ τη λάτρεψα όταν έκανε τη Στέλλα παρότι σε όλη την Κατοχή τα είχε με τον πιο φανερό συνεργάτη των Γερμανών, τον Γιαδικιάρογλου, ο οποίος έδωσε σε συνάδελφο δικό μου ένα μπουκάλι λάδι κι εκείνος του έδωσε ένα χρυσό μενταγιόν με αλυσίδα και το φορούσε η Μελίνα και καμάρωνε».