Φώφη Γεννηματά: Μιλά για τη μάχη με τον καρκίνο & το σημάδι στα χείλη της

13.06.2016
Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά, παραχώρησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία αναφέρθηκε και σε πιο προσωπικά ζητήματα, συγκινώντας με την εξομολόγηση της.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε με την υγεία της, και τη μάχη που εδωσε με τον καρκίνο, αλλά και στο χαρακτηριστικό σημάδι στα χείλη της.

Η Γεννηματά με ειλικρίνεια εξηγησε το λόγο που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το προβλημα υγείας της.

«Είναι πολλοί οι λόγοι. Δεν μου αρέσει το κρυφτούλι. Πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού γύρω από το θέμα αυτό. Όλες οι γυναίκες πρέπει να μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και, κυρίως, να παίρνουμε θάρρος η μία από την άλλη. Καμιά δεν είναι μόνη και δεν πρέπει να είναι μόνη. Το μήνυμά μου είναι ότι «η ζωή δεν σταματά, δεν είσαι λιγότερο γυναίκα, μη δειλιάσεις, πάλεψέ το, μπορείς να νικήσεις», εξήγησε, στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε αισιοδοξίας.

Ωστόσο, υπήρξαν πολλές φορές που «έχασε» τη γη κάτω από τα πόδια της.

«Πολλές φορές στη ζωή μου ένιωσα να μου συμβαίνει αυτό. Στα 20 μου αρρώστησε η μητέρα μου – τότε της έδιναν δύο χρόνια ζωή. Δεν πίστευα ότι συνέβαινε σε μας αυτό. Έδωσε μεγάλη μάχη και έζησε δέκα χρόνια. Ήμασταν πολύ δεμένες και όσες δυσκολίες και αν περάσαμε δεν σταματήσαμε να κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Πηγαίναμε για τις χημειοθεραπείες στο «Μεταξά», βλέπαμε με τις ώρες τη θάλασσα μπροστά μας και σχεδιάζαμε το επόμενο ταξίδι στη Σύμη. Έμαθα πολλά από το κουράγιο της και την αισιοδοξία της. Προσπαθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και να βάζω στόχους. Αγωνίστηκα δέκα χρόνια για να αποκτήσω την πρώτη μου κόρη και τελικά σήμερα είμαι μητέρα τριών παιδιών. Όταν αρρώστησα, η μικρή μου ήταν δύο χρόνων και δεν μπορούσα να αντέξω την ιδέα ότι δεν θα ήμουν δίπλα της. Οκτώ χρόνια μετά, μιλάμε μαζί. Δεν το βάζω εύκολα κάτω», τόνισε.

Όσο για το χαρακτηριστικό σημάδι που έχει στα χείλη της είπε: «Έτσι γεννήθηκα. Επέλεξα να μην κάνω πλαστική».