Μπαζιάνα: Η άγνωστη δικαστική διαμάχη με καθηγητή της

11.02.2015
Από τη μέρα που η Περιστέρα Μπαζιάνα έγινε η νέα Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, δε σταματούν τα αφιερώματα για την χαμηλών τόνων σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή την εβδομάδα, το περιοδικό Hello φέρνει στο φως της δημοσιότητας μία άγνωστη δικαστική διαμάχη που είχε η "μαχητική Κνίτισσα» όπως την αποκαλούν με καθηγητή της στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Μπαζιάνα σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το 2003 προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον καθηγητή της, κατηγορώντας τον ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές που αφορούσαν την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του ΟΤΕ.

Δικηγόρος της ήταν η Ζωή Κωνσταντούπουλου - σημερινή πρόεδρος της Βουλής – και τον Μάρτιο του 2008 δικαιώθηκε δικαστικά, παρότι είχε όλο τον πανεπιστημιακό κόσμο της Πάτρας εναντίον της. Ένα άλλο άγνωστο περιστατικό που αφορά τη δυναμική σύντροφο του νέου Πρωθυπουργού, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των οικογενειακών τους διακοπών στη Νότια Κρήτη, όταν φωτογράφος προσπάθησε να τους απαθανατίσει. Δεν τα κατάφερε, όμως, αφού ήρθε αντιμέτωπος με την κομψή αλλά σθεναρή αντίδραση της Περιστέρας Μπαζιάνα.