Δύσκολα ονόματα διασήμων: Στοίχημα ότι τα έχεις πει λάθος! [photos]

07.02.2015
Είναι ωραίοι, ιδιαίτεροι, βραβευμένοι, τους έχουμε θαυμάσει στα κινηματογραφικά πανιά και στη μικρή οθόνη αλλά έχουμε πει πολλές φορές λάθος το όνομα τους μέχρι να πετύχουμε τη σωστή προφορά και προφανώς έχουμε γράψει κάτι που δεν ισχύει όταν αναφερόμαστε σ' εκείνους. Ή απλά λέμε “αυτός/ αυτή που έπαιζε εκεί κι έκανε αυτό” περιγράφοντας την εμφάνιση και το ρόλο.

Οι ίδιοι ευτυχώς έχουν χιούμορ και αρκετοί σε συνεντεύξεις τους έχουν σχολιάσει αυτό το φαινόμενο με αρκετό αυτοσαρκασμό χωρίς να ενοχλούνται που οι γλώσσες μπερδεύονται. Εδώ, αναλάβαμε την αποστολή να καταγράψουμε τα ονόματα τους όπως πρέπει να ακούγονται και ακολουθεί η λίστα με το μάθημα προφοράς:


Jake Gyllenhaal
Ο Jake Gyllenhaal όπως και η αδερφή του Maggie με την οποία έχουν πέσει στη μαρμίτα του ταλέντου, έχουν ακούσει πολλές παρωδίες για το επίθετο τους. Όταν τους φωνάξεις, γυρίζουν μόνο στο Γιλενχολ.

Amanda Seyfried
Η Amanda Seyfried έχει κάτι που δυστυχώς παραπέμπει σε τηγανητή πατάτα και η πιο συχνή προφορά για το επίθετο της τονίζοντας το Σέιφραιντ ενώ άλλοι προτιμούν το Σινγκφριντ. Το κανονικό λοιπόν, είναι Σάιφρεντ.


Arnold Schwarzenegger
Διαχρονική αξια σε περιπέτειες και ο πρώτος που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το bodybuidling. Εντάξει και την Καλιφόρνια. Ο Arnold Swanzenegger όλα αυτα τα χρόνια έχει κάνει τη ζωή δύσκολη πολλών και η στιγμή που περιμένατε ήρθε. Προφέρεται Σγουάρτζενεγκερ.


Kim Basinger
Από την εποχή των "9 1/2 Βδομάδων" μέχρι σήμερα, η πρωταγωνίστρια στις αντρικές φαντασιώσεις, Kim Basinger έχει δεχθεί πολλές παραλλαγές στο επίθετο της. Αγόρια, λέγεται Μπέι-σι-νγκερ.


Jared Leto
Η μεγάλη έκπληξη των περσινών Oscar και frontman των 30 seconds to Mars, βιώνει μια πιο ανώδυνη κατάσταση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το επώνυμο του Jared Leto δε δίνει πολλές επιλογές αλλά κάποιοι συνεχίζουν π.χ να το λένε Λίτο. Το σωστό είναι Λέτο.


Shia LaBeouf
Εδώ υπάρχει διπλό πρόβλημα πακεταρισμένο σε ένα πρόσωπο. Ο Shia La Beouf θα μπορούσε να γράψει βιβλίο για τα τόσα ονοματεπώνυμα που το έχουν δώσει και όχι άδικα αφού από Transformers μέχρι κοινοί θνητοί, κανείς δεν έχει καταφέρει να τον πει Σάι Λα Μπαφ.


Lupita Nyong’o
Λουπίτα Εν- Γιον-γκο. Έτσι προφέρεται η Lupita Nyongo η οποία έχει πλέον το χρυσό αγαλματίδιο της Ακαδημίας στο τζάκι της, είναι τρομερά χαρισμαστική αλλά η Νew York και άλλα πολλά έχουν ακουστεί όταν ορισμένοι έκαναν τη προσπάθεια να προφέρουν το επίθετο της.


Nikolaj Coster-Waldau
“Αυτός μωρέ που παίζει τον κούκλο των Lannister.” Είναι σχεδόν απίθανό να σου έχουν περιγράψει τον Nikolaj Coster Waldaw με το όνομα του και ακόμα πιο απίθανο να το έχουν προφέρει όπως συστήνεται ο ίδιος. Επειδή πλησιάζει η καινούρια σεζόν του Game of Thrones, ο κύριος αυτός ονομάζεται Νικολι Κοόυστερ Γουολντοου.


Saoirse Ronan
Όταν είχε βγει η “Εξιλέωση”, η ταινία από την οποία τη μάθαμε, ξεκίνησε το παιχνίδι των αυστοσχεδιασμών με το όνομα της Saoirse Ronan. H 20χρονη ηθοποιός προσπαθεί μάταια όπως φαίνεται να μας πείσει τόσο καιρό πως λέγεται Σίρσα κι όχι Σαοίρς ή Σορς. Από 'δω και πέρα θα το ξέρουμε.


Benetict Cumberbatch
Ο Βρετανός που έχει κατακλέψει τις καρδιές των γυναικών παγκοσμίως εκτός του ότι συνεχίζει για άλλη μία μέρα να είναι αθεράπευτα γοητευτικός, διορθώνει και τον κόσμο που θέλει να του απευθύνεται όπως τους βολεύει. Ο υποψήφιος για Oscar A' Ανδρικού Ρόλου είναι ο Μπένεκτικ Κάμπερμπατς.


Gabourey Sidibe
Θυμόμαστε ακόμα την απίστευτη ερμηνεία της στο “Precious”, τη θαυμάζουμε γενικά σαν προσωπικότητα και που δεν έχει πέσει στην παγίδα του Χόλιγουντ να αλλάξει την εικόνα της. Η Gabourey Sidibe είναι κι αυτή μέσα στα θύματα που έχουν εκτελέσει τα ονόματα τους πολλάκις και γι' άλλη μια φορά λέει πως είναι η Καμπόρει Σιντίμπει.


Κ.Π