Sex symbol: "Είναι αμέτρητοι οι άνδρες που έχω καταστρέψει"

27.12.2013
Όποτε δίνει συνέντευξη, ένα είναι το σίγουρο: δεν πρόκειται να βαρεθείς αφού δε χαρίζεται και τα λέει χύμα.

Ο λόγος για τη Βάνα Μπάρμπα. Έχοντας κερδίσει δικαιωματικά μια θέση στην καρδιά και τις φαντασιώσεις του ανδρικού πληθυσμού, η Βάνα δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον έρωτα και στο ρόλο που έπαιξε στη ζωή της.

«Έχω κάνει πολλά. Βέβαια, ο τρόπος που ερωτευόμουν στα νιάτα μου ήταν πολύ εγωιστικός. Εγώ δεν ήξερα ποτέ τη λέξη “αγάπη”, όλη μου η ζωή ήταν έρωτας. Όλη μου η ζωή ξεκινούσε από δύο 'έψιλον': έρωτας και ελευθερία.

Το μοναδικό μου όνειρο ως παιδί ήταν να παραμείνω για πάντα ελεύθερη. Και το απέδειξα με την πορεία της ζωής μου. Έκανα πάντα τα λάθη μου σημαία. Και γι' αυτό δεν χώρεσα πουθενά. Ούτε σε γάμο, ούτε σε συμβατική σχέση, ούτε σε θεατρικό χώρο. Ήμουν παντού και πουθενά».

Μάλιστα, δεν έμεινε στα παραπάνω, αλλά συμπλήρωσε:

«Ήμουν εγωίστρια στη δόξα μου. Ανελέητη στους έρωτές μου. Είναι αμέτρητοι οι άνδρες που έχω καταστρέψει. Την ώρα που έλεγα σε κάποιον ότι θα είναι ο παντοτινός μου έρωτας, την ίδια στιγμή έφευγα. Δεν μπορούσα να είμαι δεδομένη. Πνιγόμουν και μόνο στην ιδέα.

Έφευγα από ανασφάλεια και δειλία, όχι από δύναμη. Μισούσα το κανονικό και την πεπατημένη. Είχα την έπαρση της ομορφιάς. Πάντα έψαχνα το καλύτερο. Ακόμα κι όταν είχα το καλύτερο, δεν μπορούσα να το εκτιμήσω».

Και ποιά είναι η σχέση της με το χρόνο;

«Έχω σχέση μίσους και πάθους με το χρόνο. Προσπαθώ να τον κάνω φίλο , του χαμογελώ και μου χαμογελά. Του κάνω κι εγώ τερτίπια να τον ψήσω να μη γίνει σκληρός απέναντί μου. Και τα ‘χουμε βρει οι δυο μας προς το παρόν…

Θα γίνει αδυσώπητος λίγο αργότερα, το ξέρω. Αλλά κι εγώ θα του την κάνω γυριστή πάλι. Θα βρω τον τρόπο. Για την ώρα τον έχω κάνει σύμμαχο. Τώρα είμαστε στο τσακ. Αλλά καταλαβαίνω του τι με περιμένει. Κι αυτός με αφήνει ήσυχη ακόμα».

Πηγή: Real life

Ν.Ε.