Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο του Μητροπάνου

20.04.2012
Με τη λέξη «αθάνατος» και με παρατεταμένο χειροκρότημα, η οικογένεια, οι συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες (υπολογίζεται ότι βρέθηκαν περίπου 4.000 χιλιάδες) αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Μητροπάνο το μεσημέρι

Με τη λέξη «αθάνατος» και με παρατεταμένο χειροκρότημα, η οικογένεια, οι συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες (υπολογίζεται ότι βρέθηκαν περίπου 4.000 χιλιάδες) αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Μητροπάνο το μεσημέρι της Πέμπτης. Από τις 10 το πρωί, που η σωρός του μεγάλου ερμηνευτή εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, θαυμαστές κάθε ηλικίας, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, βρέθηκαν εκεί για το ύστατο αντίο.

Τραγικές φιγούρες, οι γυναίκες της ζωής του, η σύζυγός του Βένια και οι δύο του κόρες, Αναστασία και Μυρσίνη, αλλά και η αδελφή του, η οποία το 2008 του χάρισε το ένα νεφρό της. Στην κηδεία παραβρέθηκαν και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο φίλος και κουμπάρος του, Πασχάλης Τερζής, η στενή του φίλη, Πέγκυ Ζήνα, η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Κότσιρας, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Αντώνης Ρέμος, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Διονύσης Τσακνής (μετέφερε το φέρετρο), ο Σταμάτης Κόκοτας, η Βάσια Τριφύλλη, ο Λούκας Γιώρκας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Μανώλης Μητσιάς με την οικογένεια του, η Γλυκερία, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου, η Κατιάνα Μπαλανίκα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και πολλοί άλλοι.

Όλοι τους συντετριμμένοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς ο φίλος τους και συνάδελφος έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά, στα 64 του χρόνια. Ο Μητροπάνος πλέον αναπαύεται στο Α’ Νεκροταφείο, ανάμεσα στον Στράτο Διονυσίου και τον Νίκο Ξυλούρη. Η οικογένεια του είχε ζητήσει αντί στεφάνων να δοθούν τα χρήματα για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων.

Ωστόσο, πολλά ήταν τα στεφάνια που κατέθεσαν εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίσαμε τα στεφάνια του ΚΚΕ, του Αντώνη Σαμαρά, του Πασχάλη Τερζή, της Άννας Βίσση του Στέφανου Κορκολη, του Μιχάλη Μενιδιάτη, της Μάρθας Βούρτση, του Μίμη Πλέσσα και άλλα. Πολλά ήταν και τα... ερυθρόλευκα στεφάνια, αφού ο Μητροπάνος ήταν γνωστός για τα ολυμπιακά του αισθήματα. Στεφάνι έστειλαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, η ΠΑΕ, αλλά και σύνδεσμοι της ομάδας από διάφορα μέρη της Ελλάδας.