Νταντά με γνώσεις αρχαίων ελληνικών ψάχνει η Γκουίνεθ

03.06.2011
Τι ζητούν οι περισσότεροι γονείς από το πεντάχρονο παιδάκι τους που αρχίζει το σχολείο; Βασικά να αγαπήσει το σχολείο και να πάρει τις βάσεις στο διάβασμα, τη γραφή και την ανάγνωση, σιγά σιγά… Αυτό για τους "κοινούς θνητούς" γονείς. Όταν μιλάμε, όμως, για μια πολυεκατομμυριούχο ηθοποιό μαμά και έναν ροκ σταρ μπαμπά, τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ.


Τι ζητούν οι περισσότεροι γονείς από το πεντάχρονο παιδάκι τους που αρχίζει το σχολείο; Βασικά να αγαπήσει το σχολείο και να πάρει τις βάσεις στο διάβασμα, τη γραφή και την ανάγνωση, σιγά σιγά… Αυτό, βέβαια, για τους "κοινούς θνητούς" γονείς. Όταν μιλάμε, όμως, για μια πολυεκατομμυριούχο ηθοποιό μαμά και έναν ροκ σταρ μπαμπά, τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα η Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow) και ο σύζυγός της Κρις Μάρτιν (Chris Martin) βρίσκονται αυτό τον καιρό σε αναζήτηση δασκάλου για να αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών τους στο σπίτι και ανάμεσα στα βασικά προσόντα που ζητούν είναι "μάστερ" τα γιαπωνέζικα, το τένις και το σκάκι…

Λέγεται ότι το διάσημο ζευγάρι προσφέρει £62.100 (€101.500) τον χρόνο στον ιδιωτικό τους δάσκαλο, αφού η απογοήτευση που πήραν από το εκπαιδευτικό σύστημα της Βρετανίας ήταν τεράστιο.

Θα συνεχίσουν, βέβαια, να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά θέλουν να τους προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα. Φυσικά, δεν θα προσλάβουν όποιον και όποιον…

Οι υποψήφιοι για τη θέση θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν τον στην 7χρονη Απλ (Apple) και στον 5χρονο Μόουζες (Moses) αρχαία ελληνικά, λατινικά, γαλλικά, γιαπωνέζικα αλλά και ιστιοπλοΐα και τένις.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν γνώσεις φιλοσοφίας και να τους ενδιαφέρει –ενεργά εννοείται- η ζωγραφική, η δραματική τέχνη και το σκάκι.

Ο εκπαιδευτικός που θα επιλεγεί από τους διάσημους γονείς θα απολαμβάνει επιπλέον ταξιδιωτικά έξοδα, εννέα εβδομάδες διακοπές ετησίως, καθώς και χρήση ενός διαμερίσματος στο Δυτικό Λονδίνο και ενός αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις τους.

Στη "μικρή αγγελία" δημοσιεύτηκε στο Tutors-International.com το ζευγάρι υποστηρίζει ότι στράφηκε σε αυτή τη λύση επειδή το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα "στερείται παραδοσιακών στοιχείων της κλασικής σκέψης και μάθησης".

Στη ακριβή περιγραφή της δουλειάς διαβάζουμε: "Τα παιδιά ανταποκρίνονται καλύτερα σε δασκάλους που έχουν κατανόηση, χωρίς να είναι αυστηροί ή σκληροί, αλλά την ίδια στιγμή μπορούν να κερδίσουν τον σεβασμό τους καθώς και να τους διδάξουν τις πραγματικές αξίες της ζωής. Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει επίσης αίσθηση του χιούμορ, να απολαμβάνει τη ζωή και όλα όσα προσφέρει, να είναι ζωηρός, αθλητικός και βολικός".

Έχοντας ο ίδιος πτυχίο στα ελληνικά και τα λατινικά, ο 34χρονος τραγουδιστής των Coldplay, λέγεται ότι έχει ήδη αρχίσει τις συνεντεύξεις υποψηφίων μαζί με τη σύζυγό του, η οποία αυτό τον καιρό ακούει το ονοματάκι της στο κέντρο μιας όχι και τόσο κολακευτικής φημολογίας.

Η 34χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία παρεμπιπτόντως μόλις χθες δημιούργησε σελίδα στο Twitter και έχει ήδη 70.000 οπαδούς, λέγεται ότι αρνήθηκε πρόταση που της έκανε ο τραγουδιστής και συμπρωταγωνιστής της στη σειρά "Glee", Μάθιου Μόρισον (Matthew Morrison), να κάνουν μαζί μια σειρά συναυλιών. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τις φήμες που θέλουν τους δυο τους να κάνουν λίγο "ύποπτη" παρέα… Λες;

Προς το παρόν, στο βίντεο που ακολουθεί, θυμηθείτε τη μεγαλύτερη επιτυχία των Coldplay, με τίτλο "Viva la vida".

Ζωή Κίττα