Γιατί εξαφανίστηκε η Καλομοίρα;

07.08.2008
Ξαφνικά τη χάσαμε! Εδώ η Καλομοίρα, στην Αμερική η Καλομοίρα, πουθενά η Καλομοίρα! Και τελικά έσκασε η είδηση διά στόματος των γονιών της, δηλαδή ότι παρατάει το τραγούδι!

Από την Κατερίνα Χριστακοπούλου

Ξαφνικά τη χάσαμε! Εδώ η Καλομοίρα, στην Αμερική η Καλομοίρα, πουθενά η Καλομοίρα! Και τελικά έσκασε η είδηση διά στόματος των γονιών της, δηλαδή ότι παρατάει το τραγούδι! Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν μας το λέει η ίδια, αντί να παίζει κρυφτούλι με τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία της έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που φαινόταν να τους ανταπέδιδε και η ίδια, τουλάχιστον μέχρι λίγες μέρες μετά τη Εurovision...

Πάνω που όλη η Ελλάδα αποδέχτηκε αυτό το αθώο και χαρισματικό κοριτσάκι, που χάρη στις τσαχπινιές του έγινε πασίγνωστο πριν ακόμη μάθει να τραγουδάει ελληνικά, εκείνη αποφασίζει ότι δεν θέλει; Κι ενώ όλοι ψαχνόμαστε να βρούμε τι της κάναμε, δύο οικεία της πρόσωπα αποκάλυψαν στο ΛΟΙΠΟΝ ότι η εξαφάνιση είναι «φτιαχτή»! Η Καλομοίρα μας κάνει «γυμνάσια». Ανεξήγητη εξαφάνιση, σιωπή, ούτε ένα τηλεφώνημα. Και κυρίως δεν μας προετοίμασε για την απώλεια που... βιώνουμε. Ένα μεγάλο μέρος του κοινού, ιδιαίτερα δε οι fan της, που νιώθουν προδομένοι, μας είπαν: «Αν υποψιαστούμε ότι το Καλομοιράκι το παίζει ντίβα, θα πεθάνουμε».

Στη Eurovision τα «πήγε καλά». Με τις δάφνες αυτής της ευρωπαϊκής αναγνώρισης, αφού κατέλαβε την τρίτη θέση, και με τα θερμά συγχαρητήριά μας το αγαπημένο Καλομοιράκι πήρε των ομματιών της και επέστρεψε στις ΗΠΑ! Μια Καλομοίρα ξαφνικά μεταλλαγμένη. Πώς μπόρεσε ελαφρά τη καρδία να μας εγκαταλείψει, εμάς, που, στο φινάλε, για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν γκρινιάξαμε για τη συμμετοχή και τη θέση που μας έφερε ένας καλλιτέχνης από αυτόν το διαγωνισμό; Αντίθετα, όλοι ενθουσιαστήκαμε και την αγαπήσαμε.

Προσπαθώντας να διαλευκάνουμε το μυστήριο, κάναμε διάφορα σενάρια. Μήπως παντρεύτηκε κρυφά τον Γιώργο της και θα ζήσουν για πάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες; Μήπως πιεζόταν πολύ από τη δισκογραφική εταιρεία της διασταυρωμένη η πληροφορία, που της είχε απαγορεύσει να κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις και να δίνει συνεντεύξεις; Εδώ βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι και οι ίδιοι οι άνθρωποι της δισκογραφικής εταιρείας της, όπως μας ανέφεραν, την ψάχνουν για να παρουσιάσει το νέο της CD. Μήπως δικά της άτομα της μετέφεραν κάποια πικρόχολα σχόλια που την πλήγωσαν; Μήπως ήταν η χρηματική διαφορά που είχε με το «Ηoliday Ιnn» του Βελιγραδίου, που έπρεπε να έχει καλυφθεί από την ΕΡΤ, και γι αυτό ο πατέρας της έκανε παράπονα ότι «δεν έκαναν ωραίες εξηγήσεις»;

Μέχρι που έγινε στο ΛΟΙΠΟΝ η αποκάλυψη: Όχι, η Καλομοίρα δεν περνάει καμία «φάση», δεν έφυγε γιατί έχει παράπονα. Η Καλομοίρα, που είναι πανέξυπνη και ώριμη πλέον, όπως μας είπαν οι φίλοι της, θα ξαναγυρίσει, γιατί «βρήκε πολύ καλή δουλειά» στην Ελλάδα. Η Eurovision της άνοιξε το δρόμο για πλούτη και μεγαλύτερη φήμη. Απλώς τώρα, στα 23 της χρόνια, αναθεωρεί πολλές από τις απόψεις της, αφού μετά τη Eurovision σκοπεύει να γίνει πολύ σοβαρή επαγγελματίας.

Πάντα κατά τα λεγόμενά τους αυτή η εξαφάνιση είναι η αρχή μιας νέας καριέρας, που θα αναγορεύσει την Καλομοίρα στο αδιαμφισβήτητο είδωλο της ποπ. Αμέσως μετά την επιτυχία της στη Eurovision οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα της αποφάσισαν ότι ήταν το σωστό timing για να ακολουθήσει το marketing plan που είχαν οργανώσει και τώρα η τραγουδίστρια κάνει ένα μεγάλο break. Η ανεξήγητη εξαφάνιση «πουλάει».

Προσεκτικά μελετημένες κινήσεις

Τις «πηγές» μας, τα δύο οικεία της άτομα, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε στην πισίνα γνωστού αθηναϊκού ξενοδοχείου. Περαστικοί από την πρωτεύουσα και με προορισμό κάποιο νησί, ήταν τρομερά άνετοι και δεν έδειξαν να ενοχλούνται από μια περίεργη ρεπόρτερ...

Τι συμβαίνει με την Καλομοίρα;

«Δεν συμβαίνει κάτι».

Τι κάνει τώρα; Πού βρίσκεται;

«Είναι μια χαρά».

Με την ίδια έχετε μιλήσει πρόσφατα;

«Ναι, βέβαια».

Σας είπε γιατί αποφάσισε να δώσει ένα τέτοιο σιωπηρό τέλος στην καριέρα της και στην επικοινωνία της με τους δημοσιογράφους;

«Secret combination...».

Δηλαδή;

«Είχε τους λόγους της».

Ποιοι είναι αυτοί οι «μυστικοί» λόγοι; Οι γονείς της δήλωσαν πως θα παρατήσει το τραγούδι. Έχουν ακουστεί διάφορα που μπορεί να την έχουν δυσαρεστήσει. Είναι αλήθεια;

«Καμία σχέση. Οι γονείς της μπορεί να τα πιστεύουν αυτά που λένε και να θέλουν να την κρατήσουν στις ΗΠΑ, αλλά η Καλομοίρα είναι πολύ δυνατή και για όλα αυτά που ακούστηκαν στην Ελλάδα η ίδια μας είπε ακριβώς αυτές τις λέξεις: Τα άσχημα τα πετάω. Η πέτρα στο δρόμο δεν με ενοχλεί, την προσπερνάω. Εξάλλου, είναι παθιασμένη με το τραγούδι και δεν θα άφηνε την καριέρα της για τίποτα απ όλα αυτά που έχουν ακουστεί. Στην πραγματικότητα δεν ήταν και τόσο σοβαροί λόγοι».

Πριν μιλήσατε για «Secret combination». Τι ρόλο παίζει δηλαδή ο τίτλος του τραγουδιού με την εξαφάνισή της, αφού, όπως παραδέχεστε κι εσείς, δεν είχε τόσο σοβαρούς λόγους για να τα... βροντήξει όλα κάτω και να φύγει;

«Μην ανησυχείτε, θα ξαναγυρίσει και θα γίνει χαμός! Ακόμη και τώρα παραμένει συγκεντρωμένη στο στόχο της. Συνέχεια λέει πόσο σας αγαπάει και πόσο σας έχει επιθυμήσει. Θα ακούσετε εκπληκτικά νέα της. Η Καλομοίρα δεν μπορεί να σταματήσει το τραγούδι, γιατί αυτό ήθελε πάντα να κάνει. Το όνειρό της από μικρό κορίτσι ήταν να γίνει σταρ της ποπ. Είναι φιλόδοξη και έχει πολλή ενέργεια».

Να υποπτευθώ ότι εδώ «παίζουν» διαφημιστικοί λόγοι;

«Η καριέρα της στην Ελλάδα, όπως και όλα τα άλμπουμ της, πούλησαν βέβαια ικανοποιητικά, αλλά μετά τη Eurovision πρέπει να κάνει και κάποιες άλλες κινήσεις και να επιλέγει πολύ προσεκτικά τις επόμενες δουλειές της».

Μιλάτε με μισόλογα... Η εξαφάνισή της κολλάει στη διαφήμιση;

«Όλοι οι καλλιτέχνες κάποια στιγμή πρέπει κάτι να κάνουν διαφορετικό για να προωθήσουν την καριέρα τους».

Άρα, όλη αυτή η σιωπή, η μυστικοπάθεια γίνεται επίτηδες

«Δεν μπορούμε να σας πούμε περισσότερα. Και μέχρι εδώ μιλήσαμε μόνο και μόνο επειδή την αγαπάμε και δεν μας αρέσουν μερικά άσχημα που ακούγονται για αυτή. Δηλαδή, ότι το παίζει ντίβα, ότι απειλεί πως δεν θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα, ότι είναι αγνώμων για την αγάπη που έχει εισπράξει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτή η απόφασή της ήταν και για την ίδια δίκοπο μαχαίρι».

Ο Γιώργος, που εκτελεί χρέη μάνατζερ της Καλομοίρας, τι γνώμη έχει γι αυτή την απόφασή της;

«Την υποστήριξε. Βέβαια, σίγουρα από τη μεριά του ίσως προτιμάει για την Καλομοίρα μια διεθνή καριέρα, για να μην αναλώνεται στα μπουζούκια. Γιατί η ζωή της νύχτας δεν είναι εύκολη και είναι δύσκολο να συνυπάρξει με κάποιον που δεν κάνει την ίδια δουλειά».

Δηλαδή, έχει ψαχτεί αυτό το διάστημα για να κάνει διεθνή καριέρα;

«Παρόλο που είναι κορεσμένος ο χώρος στις ΗΠΑ, υπάρχουν για εκείνη ευκαιρίες. Συζητήσεις και προτάσεις γίνονται Ίσως και να κάνει ντουέτο με διάσημη τραγουδίστρια».

Μήπως με την J.Lo.;

«Όχι. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να ετοιμαστείτε για μεγάλες εκπλήξεις».

Μετά από αυτή την αποκάλυψη, όμως, προκύπτει ένα θέμα για τους φαν της: θα μπορέσει να αναπληρώσει την εμπιστοσύνη που έχασε από το ελληνικό κοινό; Ή το έξυπνο Καλομοιράκι θα «μας τα γυρίσει» ακολουθώντας αυτή τη φορά το marketing plan Νο 2;