Let's have some fun!

10.10.2002
Ο οίκος Givenchy ξαναβρίσκει τη φόρμα του με τη συλλογή υψηλής ραπτικής για το Χειμώνα 2002-2003, υπό τη διεύθυνση του Julien Macdonald.
Ο οίκος Givenchy ξαναβρίσκει τη φόρμα του με τη συλλογή υψηλής ραπτικής για το Χειμώνα 2002-2003, υπό τη διεύθυνση του Julien Macdonald.
Η νέα κολεξιόν δε θυμίζει σε τίποτα τον ιδρυτή του οίκου d'Hubert de Givenchy και τη κλασική του κομψότητα. Ο εκκεντρικός σχεδιαστής φαίνεται να προτιμά το στιλ που διδάχθηκε στο Λονδίνο και ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του: χιούμορ, τρέλα, υπερβολή...
Ολα είναι καθαρά Macdonald: τα πολύ κοντά ως και αποκαλυπτικά ασύμμετρα φορέματα, στολισμένα με στρας και φτερά, τα εκκεντρικά βραδινά, τα δερμάτινα σύνολα με μία πινελιά British punk, οι κοντές γκαμπαρντίνες με γκράφιτι, τα πάτσγουρκ ...
Οσο για τα χρώματα, ο Βρετανός μόδιστρος δε διστάζει να παίξει με τις χαρούμενες και φωτεινές αποχρώσεις όπως το κίτρινο, το τιρκουάζ και το φούξια φλούο και να αναμίξει τόνους ασυνήθιστους με κλασικές επιλογές όπως το μαύρο και το λευκό.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Julien Macdonald αποδεικνύεται δεξιοτέχνης στο χειρισμό της εικόνας και στην πρόκληση αμφιλεγόμενης υποδοχής από το κοινό και τους κριτικούς μόδας. Ομως, αυτό που έχει τελικά σημασία είναι ότι ο ίδιος απολαμβάνει τη δημιουργία και τολμά να κινηθεί σε πλαίσια που ξεφεύγουν από το "κλασικό" στιλ των γαλλικών οίκων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ