Στυλιστικά λάθη και πώς να τ' αποφύγεις

08.09.2008
Σωστό ντύσιμο δεν σημαίνει απαραίτητα μοντέρνο ντύσιμο. Σωστό ντύσιμο πρώτα απ' όλα, σημαίνει ρούχα που σε δείχνουν υπέροχη και σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου!

Σωστό ντύσιμο δεν σημαίνει απαραίτητα μοντέρνο ντύσιμο. Σωστό ντύσιμο πρώτα απ' όλα, σημαίνει ρούχα που σε δείχνουν υπέροχη και σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου! Γι' αυτό ρίξε μια ματιά σε μερικά πραγματάκια που πρέπει να προσέξεις πριν βγεις από το σπίτι.



Σωστό μέγεθος: μην αγοράζεις ποτέ κάτι με τη σκέψη ότι θ' αδυνατίσεις για να σου κάνει τέλεια. Αν είναι στενό, είναι στενό. Τελεία. Επίσης, έλεγξε ότι τα ρούχα που ήδη έχεις στη ντουλάπα σου είναι στο σωστό μέγεθος. Απλά ξεφορτώσου όσα ρούχα δεν σε κάνουν να νιώθεις άνετα.


Καθαριότητα: τίποτα δεν ακυρώνει τόσο εύκολα ένα ωραίο σύνολο, όσο ένας λεκές. Φρόντισε να πλένεις τακτικά τα ρούχα σου και μην φοράς συνέχεια τα ίδια γιατί θα σου χαλάσουν γρηγορότερα.


Φθορές: επιδιόρθωσε όσα ρούχα το χρειάζονται. Μία συμβουλή: προτού τα βάλεις για πλύσιμο, τσέκαρε τυχόν σκισίματα ή ξηλωμένα κουμπιά και διόρθωσε τα πριν τα πλύνεις.


Σιδέρωμα: τα ζαρωμένα ρούχα ποτέ δεν στρώνουν σωστά. Το σωστό σιδέρωμα δείχνει πόσο πολύ προσέχεις τον εαυτό σου και αναδεικνύει το ρούχο.


Συνδυασμοί: το πιο σύνηθες στιλιστικό λάθος! Μην φοράς πολλά χρώματα ή σχέδια μαζί. Μπορεί να το κάνει ο Λακρουά, αλλά εκείνος ξέρει. Αν δεν έχεις έναν έμπειρο στυλίστα να σε ντύνει κάθε πρωί, περιορίσου σε δύο χρώματα, ή σε ένα σχέδιο αν μιλάμε για εμπριμέ. Συμβουλή: ο καλύτερος συνδυασμός χρώματος για παπούτσια και καλσόν με ένα εμπριμέ, είναι το λιγότερο επικρατέστερο χρώμα του σχεδίου.


Κορμοστασιά: λάβε υπόψη σου το σωματότυπο και την ηλικία σου. Τα μοντέρνα σχέδια δεν είναι για όλους. Μόνο λίγες μπορούν να φορέσουν τα πάντα.


Αξεσουάρ: δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα αξεσουάρ που διαλέγεις, ειδικά για βραδινή έξοδο. Αν δεν θέλεις να προβληματιστείς για το πώς θα σετάρεις την τσάντα με τα παπούτσια σου, απλά μείνε σε ουδέτερα χρώματα όπως το μαύρο, το μπλε ή το καφέ,.


Εσώρουχα: ακόμη κι αν είναι μπεζ ή από διάφανη σιλικόνη οι τιράντες του σουτιέν ή η άκρη του σλιπ που φαίνονται δεν είναι σέξι. Είναι απλά αντιαισθητικό. Ρίξε μια επιπλέον ματιά στον καθρέφτη για να ελέγξεις μήπως ξεφεύγει κάτι όταν κάθεσαι ή σηκώνεις τα χέρια, ιδιαίτερα στις επίσημες εμφανίσεις σου. Εξαίρεση στον κανόνα είναι τα σουτιέν με έντονα χρώματα όταν συνδυαστούν με σπορ ρούχα, όπως φανελάκια με αθλητικό κόψιμο, όπου δεν πειράζει να φαίνεται επί τούτου η τιράντα.