Πώς να φορέσεις μαύρα ρούχα το καλοκαίρι

12.06.2022
Πώς να φορέσεις μαύρα ρούχα το καλοκαίρι
Οι καλύτερες προτάσεις για υψηλές θερμοκρασίες

Η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να αναδείξει τις καλύτερες και τις χειρότερες πλευρές του προσωπικού στυλ κάποιου. Στη θετική πλευρά, υπάρχουν πράγματα που κάνουν το καλοκαίρι μια τόσο ξέγνοιαστη εποχή για τη μόδα: ελαφριά υφάσματα όπως λινό και βαμβακερό, καθώς και άνετες σιλουέτες. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά του φάσματος, οι υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική υγρασία δημιουργούν δυσκολίες στο ντύσιμο με οτιδήποτε σκοτεινό ή βαρύ—πώς λοιπόν μπορείς να φορέσεις μαύρα το καλοκαίρι; Ενώ το ένστικτό σου μπορεί να σου πει να αποφύγεις αυτή τη βαθιά απόχρωση με κάθε κόστος, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί τρόποι να το φορέσεις ακόμη και τους ζεστούς μήνες.

Η Jennifer Aniston φόρεσε ένα από τα μεγαλύτερα trends του καλοκαιριού

«Ο ευκολότερος τρόπος για να επιβιώσεις στο καλοκαιρινό ντύσιμο, αν ο μαξιμαλισμός δεν σε ενδιαφέρει, είναι να εμμείνεις σε αυτό που γνωρίζεις σε ό,τι αφορά τις σιλουέτες που είναι φυσικές στο προσωπικό σου στυλ», λέει η Kendall Becker, συγγραφέας, σύμβουλος και βοηθός διευθύντρια μόδας στο Bloomingdales, που φοράει περήφανα μαύρα όλο το χρόνο. «Προτίμησε υλικά όπως λινό, κροσέ και μετάξι, ασπρόμαυρες στάμπες ή θηλυκές λεπτομέρειες όπως κοψίματα που κάνουν ένα ολόμαυρο κομμάτι να φαίνεται λιγότερο σκληρό».

Με άλλα λόγια; Φόρεσε ό,τι θέλεις, αλλά με τα πιο εύκολα, πιο δροσερά υφάσματα και κοψίματα. Τέλος, αποδέξου την ευελιξία και τα έμφυτα cool vibes του να φοράς μαύρο - είναι ουδέτερο, οπότε μπορείς να πειραμαριστείς και να το συνδυάσεις με άλλα μοντέρνα κομμάτια της γκαρνταρόμπας.

Παρακάτω θα δεις τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να φορέσεις το μαύρο τους καλοκαιρινούς μήνες:

Top + βερμούδα

Η δομημένη εφαρμογή του κάτω μέρους λειτουργεί θαυμάσια με ένα διάφανο top — και τελικά, τα αντίθετα έλκονται.

Ένα όχι και τόσο βασικό top + Vintage Jeans

Θα ήταν πολύ εύκολο να προτείνουμε ένα απλό μαύρο top για το καλοκαίρι, αλλά αυτό το top είχε κάτι μοναδικό, όπως έναν μόνο ώμο, τότε αυτό αλλάζει αρκετά το look σου. Συνδύασε το με ένα vintage τζιν.

Φόρεμα με κορδόνι

Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής μπορεί να σε κάνουν να θέλεις να αποφύγεις τα ρούχα γενικά, αν βρείς ένα φουσκωτό φόρεμα σε ένα ύφασμα που αναπνέει, αναζήτησε ένα με κολακευτικές λεπτομέρειες όπως κορδόνια περίσφιξης που θα σε βοηθήσουν να το διαμορφώσεις όπως σε βολεύει.

Σπορ στυλ

Επίλεξε άνετα αθλητικά σορτς σε κομψό μαύρο χρώμα. Πρόσθεσε ένα ασοτί μπλουζάκι και τα αγαπημένα σου sneakers για μια εμφάνιση που είναι χαλαρή και ιδανική για την πρωινή σου βόλτα.

Floral φόρεμα + σακάκι

Βρες ένα όμορφο μαύρο λινό σακάκι και πρόσθεσε το πάνω από οτιδήποτε. Λουλουδένια φορέματα, μεταξένιες τσάντες, ακόμη και ένα αθλητικό σουτιέν και ένα ψηλόμεσο τζιν παντελόνι, όλα θα αναδειχθούν από την προσθήκη αυτού του κομψού κομματιού.

Λευκό Φόρεμα + Μαύρες Μπότες

Οι καουμπόικες μπότες είναι διαχρονικές, οπότε γιατί να μην τις κάνεις να ξεχωρίσουν συνδυάζοντας τις με ένα λευκό φόρεμα;

Μπλουζάκι + Παντελόνι

Μερικές φορές τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι τα πιο βασικά, όπως ένα διαχρονικό μπλουζάκι.