Οι τάσεις της μόδας που αναζητήθηκαν περισσότερο μέσω Google το 2020

22.12.2020
Οι τάσεις της μόδας που αναζητήθηκαν περισσότερο μέσω Google το 2020
Τι αναζήτησαν περισσότερο οι χρήστες του διαδικτύου σε ό,τι αφορά τη μόδα;

Όπως γράψαμε και πριν μερικές μέρες, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Google κυκλοφόρησε το ετήσιο “Year In Search” report του, στο οποίο φαίνονται όλες οι κορυφαίες αναζητήσεις που έγιναν στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης. Από αυτό φυσικά δεν έλειψαν και οι αναζητήσεις καθόλη τη διάρκεια του 2020 που αφορούσαν τη μόδα, σε μια χρονιά που πραγματικά άλλαξε τα δεδομένα.

Δες και αυτό: Τα celebrity σύνολα που αναζητήθηκαν περισσότερο στο Google το 2020

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της χρονιάς, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως από τον Μάρτιο κι μετά, οι αναζητήσεις με τον όρο “loungewear” αυξήθηκαν σημαντικά, σε συνδυασμό με τα “casual fashion trends”. Εξάλλου, ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως ξεκίνησε την τηλεργασία και τα άνετα ρούχα, οι φόρμες και τα overiszed φούτερ φορέθηκαν περισσότερο από ποτέ. Ένα άλλο trend που προέκυψε ήταν τα άνετα σετ ρούχων, που είναι ιδανικά για το σπίτι.

Μια δημοφιλής αναζήτηση που κάνει ωστόσο τη διαφορά, είναι τα κοστούμια, όμως με μια δεύτερη σκέψη η ζήτηση αυτή ανήκει σε ένα ευρύτερο κοινωνικοψυχολογικό φάσμα. Παρ'όλο που μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων μεταφέρθηκε στην τηλεργασία, ένα άλλο συνέχισε να δουλεύει υποχρεωτικά σε περιβάλλον γραφείου.

Αυτό το είδες; Vogue Italia: "Σπάει" τους κανόνες με τέσσερα plus size μοντέλα μαζί

Τέλος, σημαντικό αντίκτυπο είχε η κυκλοφορία της 4ης σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix, The Crown, που έκανε πολλούς να αναζητούν το στιλ της πριγκίπισσας Diana στα 80s.