Smart casual look: Μάθε όλα τα μυστικά της ανδρικής μόδας και βγες μαζί του για ψώνια

28.07.2020
Smart casual look: Μάθε όλα τα μυστικά της ανδρικής μόδας και βγες μαζί του για ψώνια
Γιατί η μόδα δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Το αντίθετο μάλιστα.

Το smart casual look είναι η πιο φρέσκια πρόταση στην ανδρική ένδυση. Ωστόσο δεν είναι λίγοι είναι εκείνοι που αναρωτιούνται περί τίνος πρόκειται. "Πώς πετυχαίνω ένα smart casual look και ποια η διαφορά του με το απλό casual;", αναρωτιούνται πολλοί. Κι εμείς εξηγούμε:

Ξεκινώντας από τα βασικά, το smart casual ξεφεύγει από το παραδοσιακό κοστούμι γραφείου με το δερμάτινο «καλό» παπούτσι και είναι λιγότερο επίσημο. Κάτι πιο ευέλικτο και άνετο. Για παράδειγμα, ένα μπλουζάκι t-shirt συνδυασμένο με ένα σακάκι, ένα μαύρο jean παντελόνι και ένα ζευγάρι sneakers! Αυτό ακριβώς.

Και τώρα πάμε για μερικές ακόμη λεπτομέρειες.

Ο ρόλος του πουκάμισου

Στο smart casual look το πουκάμισο συνεχίζει να κατέχει μια εξέχουσα θέση. Καλύτερα, όμως, να προτιμήσετε πουκάμισα μακρυμάνικα και μονόχρωμα που έχουν στον γιακά τα κουμπιά προς τα κάτω. Ο γιακάς αυτός δείχνει πιο χαλαρός και όχι τόσο «κολαρισμένος», "στημένος". Δεδομένου ότι αυτός ο ενδυματολογικός κώδικας δεν είναι τόσο επίσημος, προτείνουμε να "πετάξετε" τη γραβάτα και να ανοίξετε το κουμπί του πουκάμισου. Για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, επιλέξτε ένα λεπτότερο πουλόβερ από μαλλί ή ένα σακάκι πάνω από το πουκάμισό σας.

«Κλειδί» τα σακάκια

Τα ανδρικά σακάκια είναι η πιο safe επιλογή για να "αποειώσουν" κάθε smart casual εμφάνιση. Αναδεικνύουν τη γοητεία του άνδρα είτε τα συνδυάσει κανείς με πουκάμισο είτε με μια απλή μπλούζα. Εάν για τον χειμώνα σας φαίνεται λεπτό το σακάκι, τότε προτιμήστε ένα κομψό παλτό ή ένα μπουφάν καπιτονέ. Αποφύγετε τα φανταχτερά bomber μπουφάν και τα φωτεινά παρκά!

Πολλές επιλογές στο παντελόνι

Το παντελόνι που θα φορέσετε είναι επίσης ένα βασικό κομμάτι για ένα πετυχημένο smart casual στυλ. Τα πιο συνηθισμένα σχέδια είναι τα Chinos παντελόνια σε ουδέτερα χρώματα. Ένα βαμβακερό ή ένα μάλλινο υφασμάτινο παντελόνι που αναδεικνύει το ανδρικό σώμα είναι η κατάλληλη επιλογή.

Επίσης, τα jeans σας παραμένουν μια safe επιλογή. Προσέχετε μόνο να είναι απλά και σκουρόχρωμα, χωρίς στολίδια και έντονα σκισίματα. Γενικότερα, η φιλοσοφία ενός smart casual look κλίνει προς τις πιο σκούρες και μονόχρωμες επιλογές ρούχων.

Με sneakers πας παντού!

Η νέα, απόλυτη τάση και στα παπούτσια ταιριάζει και σε αυτό το look. Τα κομψά πάνινα παπούτσια και τα δερμάτινα sneakers αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό στο smart casual. Προτιμήστε ουδέτερα χρώματα όπως λευκό, μαύρο, καφέ ή γκρι που ταιριάζουν στις περισσότερες περιπτώσεις. Μην ξεχνάτε πως ακολουθώντας το smart casual στις καθημερινές ενδυματολογικές σας προτιμήσεις, είστε ταυτόχρονα σικάτοι και μοντέρνοι από το πρωί ως το βράδυ. Μια τέτοια εμφάνιση, μάλιστα, σας καλύπτει απόλυτα και για μια βραδυνή έξοδο.

Για κάποιον που ψάχνει τις κορυφαίες επιλογές σε ανδρικά ρούχα για ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο smart casual look το Tailor Italian Wear έχει τις ιδανικές προτάσεις για κάθε περίσταση με υψηλή ποιότητα κατασκευής, εκλεκτή αισθητική και καλό γούστο. Τα ρούχα του Tailor γίνονται ο απόλυτος «σύμμαχος» ενός άνδρα στην καθημερινή του ανάγκη για στιλ με προσωπικότητα.