5 ρούχα και αξεσουάρ που μπορεί να βλάψουν την... υγεία σου

03.11.2018
5 ρούχα και αξεσουάρ που μπορεί να βλάψουν την... υγεία σου
Έχεις σκεφτεί πως η αγάπη σου για τη μόδα μπορεί να σου κάνει κακό;!

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος! Σωστά; Αυτή τη φορά βέβαια δεν μιλάμε για τον πόνο της... αποτρίχωσης ή των αισθητικών επεμβάσεων αλλά πραγματικά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από κάποιες... τάσεις της μόδας.

Ακούγεται απίθανο; Είναι όμως αληθινό. Ίσως το έχεις και εσύ βιώσει! Δες λοιπόν, παρακάτω, 5 αντικείμενα "φετίχ" για κάθε λάτρη της μόδας που, όμως, ίσως βάζουν σε κίνδυνο την υγεία σου.

Διάβασε επίσης:

#totalwhitelook: 6 ιδέες για να το φορέσεις σωστά και μέσα στον χειμώνα

#1 Σουτιέν

Είναι απίστευτο το πόσες από εμάς κυκλοφορούμε όλα τα χρόνια φορώντας λάθος μέγεθος σουτιέν. Κι αυτό, εκτός από άβολο, μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Η σωστή επιλογή σουτιέν διασφαλίζει την υγεία του στήθους αλλά και της πλάτης σου παρέχοντάς σου την τέλεια εφαρμογή και υποστήριξη. Συμβουλεύσου μία εκπαιδευμένη πωλήτρια για να βρεις το δικό σου ιδανικό μέγεθος.

#2 Τεράστιες τσάντες

Έρχονται ξανά στην μόδα μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει να σκεφτείς καλά πριν υιοθετήσεις την τάση. Αν όμως τείνεις να κρατάς μια τεράστια τσάντα και μάλιστα συνεχώς από τον ένα ώμο, σύντομα θα νιώσεις πόνους και ενδεχομένως να προκαλέσεις κάκωση στην ωμοπλάτη! Προτίμησε τις κλασικές και πολύ κομψές μεσαίες τσάντες ή, ακόμα καλύτερα, επένδυσε σε ένα κομψό backpack.

#3 Skinny παντελόνι

Όσο κι αν έχουμε αγαπήσει τα πιο φαρδιά τζιν τις τελευταίες σεζόν, τα skinny τζιν θεωρούνται πλέον κλασική αξία! Είναι όμως ό,τι χειρότερο για το αναπαραγωγικό σου σύστημα αφού πιέζει τον καβάλο και το υπογάστριό σου και δεν επιτρέπει στο δέρμα σου να αναπνέει ελεύθερα. Απόφυγε ακόμα και τα χαμηλόμεσα που "τραβούν" κάτω τη λεκάνη και όλα τα όργανα που προστατεύει και δημιουργούν αφύσικη πίεση στην περιοχή της μέσης.

Αυτό το διάβασες;

3 πανεύκολοι τρόποι να υιοθετήσεις τις μεγαλύτερες τάσεις του Φθινοπώρου

#4 Κορσές

Τα ειδικά εσώρουχα που σμιλεύουν το σώμα σου κάνουν και κάτι άλλο: πιέζουν την περιοχή της κοιλιάς σου και μπορεί να προκαλέσουν καούρες και ακόμα και ναυτία. Επιπλέον, ένας πολύ στενός κορσές πιέζει τους πνεύμονες και εμποδίζει την αναπνοή. Όσο σέξι κι αν είναι... φρόντισε να τον βγάλεις γρήγορα!

#5 Τακούνια στιλέτο

Έχεις δει ποτέ αυτές τις ακτινογραφίες που δείχνουν καθαρά το σχήμα του ποδιού όταν φοράς ψηλά τακούνια; Αν ναι, δεν σου κάνει εντύπωση που τα στιλέτο υπάρχουν σε αυτή τη λίστα. Ολόκληρο το πέλμα παραμορφώνεται από το σχήμα του παπουτσιού και τη βαρύτητα με αποτέλεσμα, μετά από χρήση χρόνων να δημιουργηθούν κότσια, κάλοι και προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τη μέση αλλά και τον αυχένα σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.02.2023 - 23:12