Η Swarovski αποκαλύπτει την τιάρα που θα φωτίσει τον χορό της όπερας της Βιέννης 2024

01.02.2024
Η Swarovski αποκαλύπτει την τιάρα που θα φωτίσει τον χορό της όπερας της Βιέννης 2024
Η τιάρα Swarovski, η οποία επί δεκαετίες κοσμούσε τις πρωτοεμφανιζόμενες στον χορό της Όπερας της Βιέννης, ένα από τα πιο διάσημα γεγονότα του ευρωπαϊκού ημερολογίου κοινωνικών εκδηλώσεων, αποκαλύφθηκε σήμερα.

Σχεδιασμένη από την παγκόσμια Δημιουργική Διευθύντρια της Swarovski, Giovanna Engelbert, η τιάρα του 2024 είναι εμπνευσμένη από τα αυστριακά αυτοκρατορικά κοσμήματα και την οικογένεια κοσμημάτων Mesmera της Swarovski. Κάθε κομμάτι είναι σχολαστικά κατασκευασμένο από 233 διάφανους κρυστάλλους σε μικτές κοπές, που ξεχύνονται καταρρακτωδώς από υπερμεγέθεις πέτρες σε μικρότερες κοπές.

Λάμποντας με μεγαλοπρέπεια, οι κρυστάλλινες πέτρες της τιάρας είναι κομψά τοποθετημένες σαν χορεύτριες σε αίθουσα χορού και είναι κατασκευασμένες έτσι, ώστε να λάμπουν στο φως με κάθε κίνηση.

swarovski_tiara_2024.jpg

Καθώς οι 160 φετινές πρωτοεμφανιζόμενες θα γλιστρούν στην Κρατική Όπερα της Βιέννης στα χέρια των συνοδών τους για την τελετή έναρξης, τα διαδήματα της τιάρας Swarovski θα τις στεφανώνουν με μια μαγευτική λάμψη.

Πρόκειται για μια παράδοση που κατέχει εμβληματική θέση στην αυστριακή κληρονομιά - και στην κληρονομιά της Swarovski, η οποία δημιουργεί τις τιάρες των ντεμπούτων εδώ και σχεδόν 70 χρόνια.

Ο Alexis Nasard, Διευθύνων Σύμβουλος της Swarovski, σχολίασε: «Είναι τιμή μας να είμαστε μέρος αυτής της παράδοσης, η οποία ενσαρκώνει τη χάρη, την ομορφιά και την κομψότητα. Η Swarovski είναι κυρίαρχη του φωτός από το 1895 και αυτή η μακροχρόνια συνεργασία με τον χορό της Όπερας της Βιέννης ενώνει δύο σύμβολα του αυστριακού πολιτισμού, ενώ παράλληλα αποδεικνύει την απίστευτη εξειδίκευση της Swarovski.»

Η Giovanna Engelbert, Δημιουργική Διευθύντρια της Swarovski, σχολίασε: «Εμπνεύστηκα από την οικογένεια κοσμημάτων Mesmera, η οποία είναι τόσο εκλεπτυσμένη, όσο και εκθαμβωτική στον σχεδιασμό της. Ελπίζω ότι η τιάρα θα ενδυναμώσει τις φετινές πρωτοεμφανιζόμενες με την αυτοπεποίθηση που κατέχει μια αυτοκράτειρα και όταν τις πάρουν στο σπίτι τους ως αναμνηστικά μιας μαγικής βραδιάς, θα νιώσουν εμπνευσμένες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.»

Ο Bogdan Roscic, Διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, σχολίασε: «Οι όμορφες τελετουργίες σπανίζουν πλέον και ίσως γι' αυτό είναι ιδιαίτερα συναρπαστικές στις μέρες μας. Στην όμορφη παράδοση του χορού της Όπερας, οι τιάρες των πρωτοεμφανιζόμενων αποτελούν σίγουρα αναπόσπαστο μέρος. Οι προσκεκλημένοι του χορού στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, ένα τηλεοπτικό κοινό εκατομμυρίων και οι κοινότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ολόκληρο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν για άλλη μια φορά την είσοδο της επιτροπής έναρξης, καθώς και τη χαρά και την υπερηφάνεια όσων θα φορέσουν την τιάρα τον Φεβρουάριο. Ανυπομονώ για το νέο σχέδιο και τη συνέχιση της μακροχρόνιας συνεργασίας μας με τη Swarovski.»

Η τιάρα της Swarovski αποτελεί σύμβολο της μοναδικής εξειδίκευσης, που βρίσκεται στην καρδιά των δημιουργιών της αυστριακής μάρκας, καθώς και απόδειξη της 129χρονης ιστορίας της.

Ο χορός της Όπερας της Βιέννης θα πραγματοποιηθεί στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, στις 8 Φεβρουαρίου 2024.

2024_swarovski_tiara_vob_rgb-1.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ SWAROVSKI

Masters of Light από το 1895

Η Swarovski δημιουργεί πανέμορφα προϊόντα άψογης ποιότητας και δεξιοτεχνίας που φέρνουν χαρά και γιορτάζουν την ατομικότητα.

Ιδρυμένη το 1895 στην Αυστρία, η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί τα καλύτερα κρύσταλλα στον κόσμο, διαμάντια φτιαγμένα από τη Swarovski και ζιρκόνια, κοσμήματα και αξεσουάρ, καθώς και είδη διακόσμησης για το σπίτι. Η Swarovski Crystal Business έχει παγκόσμια εμβέλεια με περίπου 6.600 σημεία πώλησης, εκ των οποίων τα 2.300 είναι ιδιόκτητα καταστήματα, σε περισσότερες από 150 χώρες και απασχολεί 16.600 εργαζομένους. Μαζί με τις αδελφές εταιρείες Swarovski Optik (οπτικές συσκευές) και Tyrolit (λειαντικά), η Swarovski Crystal Business συνθέτει τον Όμιλο Swarovski. Η σχέση υπευθυνότητας με τους ανθρώπους και τον πλανήτη αποτελεί μέρος της κληρονομιάς της Swarovski. Σήμερα, αυτή η κληρονομιά επαφίεται σε μέτρα βιωσιμότητας σε όλη την αλυσίδα αξίας, με έμφαση στην κυκλική καινοτομία, στην προάσπιση της διαφορετικότητας, την ενσωμάτωση και την αυτοέκφραση, καθώς και στο φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος Swarovski, το οποίο υποστηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις, που επιφέρουν θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.02.2024 - 12:04