Σταφιδομπισκοτοκούλουρα

26.03.2008
Μια γεύση που θα μας ενθουσιάσει!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. σταφίδες
  • 1/2 φλιτζ. Βιτάμ
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι για τις σταφίδες
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη
  • Συνοδεύουμε με: Lipton Forest Fruit Tea

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τo Βιτάμ με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα,έως ότου απορροφηθεί.

Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά και η ζύμη γίνει μαλακή.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, αλευρωμένες, και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.

Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα της αρεσκείας μας και βάζουμε τα σταφιδομπισκοτοκούλουρα σε ένα ταψί, στρωμένο με τη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το Lipton Forest Fruit Τea.

Βάζουμε τα σταφιδομπισκοτοκούλουρα σε μια πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρουμε, συνοδεύοντας με το τσάι.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να προσθέσουμε στη ζύμη κομματάκια σοκολάτας.