Αφράτα κεκάκια με τζίντζερ

21.04.2008
Νόστιμα και μυρωδάτα!

Τι έχουμε:

  • 2 μήλα Pink Lady
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγών
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Για τη σάλτσα:

  • 200 γραμ. φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι τζίντζερ, σε σκόνη

Για το γαρνίρισμα:

  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη, άχνη
  • 6-7 φορμάκια σε σχήμα καρδιάς
  • 1 σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτό κορνέ
  • μαργαρίνη για το άλειμμα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα μήλα Pink Lady, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε στα τέσσερα, τα ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και όταν αρχίζει να φουσκώνει, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να δέσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα τριμμένα μήλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές. Αλείφουμε τα φορμάκια με μαργαρίνη και μοιράζουμε το μείγμα γεμίζοντάς τα μέχρι τα 3/4.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα του δάσους, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τα σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Τα ρίχνουμε προσεκτικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Στη συνέχεια, περνάμε τη σάλτσα από τουλπάνι και την αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει λίγο.

Βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφορμάρουμε.

Οταν κρυώσουν τα κεκάκια τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Βάζουμε τη σάλτσα στη σακούλα ζαχαροπλαστικής, σχηματίζουμε μια καρδιά πάνω σε κάθε κεκάκι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για το γαρνίρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι σοκολάτας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Αφρώδης οίνος.