Τριαντάφυλλο από τορτίγια τσιπς

10.04.2008
Εντυπωσιακό και απίστευτα γευστικό!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία Chili Tortilla Chips Old El Paso
  • 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1 φακελάκι μείγμα μπαχαρικών Original Taco Spice Mix Old El Paso
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 πιπεριά, πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • 1/2 πιπεριά, κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 ποτηράκι τεκίλα
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς

Για το γαρνίρισμα:

  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε και τον σοτάρουμε, έως ότου ασπρίσει.

Σβήνουμε με την τεκίλα, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και το φακελάκι Original Taco Spice Mix Old El Ρaso.

Ανακατεύουμε, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά, και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα πιάτο φτιάχνουμε στρώσεις με τα Chili Tortilla Chips Old El Paso, ώστε να σχηματιστεί ένα τριαντάφυλλο, φροντίζοντας να αφήσουμε στο κέντρο ένα κενό.

Ρίχνουμε στο κενό 3-4 κουταλιές από το μείγμα του κιμά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για τεκίλα, να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα φρέσκια.