Ζαγοριανή τραχανοτυρόπιτα

09.11.2010

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο εμπορίου ή 4 μεγάλα σπιτικά φύλλα
  • 4 αβγά
  • 300-350 ml γάλα
  • 120 γραμμ. τραχανάς
  • 450 γραμμ. σκληρή φέτα χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο και λίγο για επάλειψη

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και προσθέτετε τον τραχανά, τη φέτα, την πάπρικα και το λάδι.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις, ενώ στον αέρα στους 190ο C το πολύ.

3. Σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνετε 2 φύλλα, χωρίς να τα τεντώσετε, με ζάρες, γιατί έτσι γίνονται πιο τραγανά.

4. Αδειάζετε από πάνω τη γέμιση και καλύπτετε με τα άλλα 2 φύλλα, χωρίς να τα τεντώσετε. Το ταψί θα πρέπει να είναι πιο μικρό από τα φύλλα. Χαράζετε σε κομμάτια και αλείφετε με λάδι. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει.