Τηγανίτες με σοκολάτα και σιρόπι εσπεριδοειδών

05.10.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 8 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 220 ml γάλα πλήρες κρύο
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • βούτυρο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 πορτοκάλια, 2 μανταρίνια, 2 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)
  • 150 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Aναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά για τις τηγανίτες. Aν το αλεύρι δεν έχει διαλυθεί καλά, περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Τηγανίζουμε 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο μεταξύ, βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε κρύο μέρος να σφίξει η σοκολάτα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Βάζουμε σε πιατέλα μια τηγανίτα, από πάνω την κρέμα σοκολάτας με κορνέ και μία ακόμη τηγανίτα. Ραντίζουμε με λίγο σιρόπι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη.