Φιλέτα γλώσσας με σταφύλι και λευκό κρασί

01.10.2008
Τα σταφύλια είναι εξαιρετικό συνοδευτικό και σε πολλά φαγητά. Πάνε εξαιρετικά με κυνήγι και κοτόπουλο. Εμείς εδώ θα το δοκιμάσουμε με γλώσσες!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 γλώσσες μέτριου μεγέθους
  • 300 γραμμ. ρώγες σταφίδας πλυμένες
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι Πιπέρι

Παίρνουμε τις γλώσσες καθαρισμένες από τον ιχθυοπώλη. Τις πλένουμε, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε σ' ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.

Βάζουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές βούτυρο. Αλευρώνουμε ελαφρά τις γλώσσες, τις τινάζουμε και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τις ρώγες και τις σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σ' ένα μπολ.

Σερβίρουμε τις γλώσσες και τις περιχύνουμε με τη σος σταφυλιών που φτιάξαμε.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα αρτυμένη με βινεγκρέτ και σουσάμι.