Πατάτες πιπεράτες

06.11.2008
Συνοδεύουν ιδανικά όλα τα κρεατικά, πουλερικά και ψάρια!

Τι έχουμε:

  • 4-5 πατάτες
  • 4 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αλείφουμε με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.

Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες, ανακατεύοντάς τες.

Κατόπιν, τις πανάρουμε ελαφρά με αλεύρι, τις στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα, έως ότου μαλακώσουν.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μαύρο πιπέρι με μπαχαρικό της αρεσκείας μας όπως κάρι, πιπέρι καγιέν κ.τ.λ.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Μαντηλαριά.