Ρυζόγαλο φούρνου: Με έμπνευση από τις γιαγιάδες, εύκολο και πεντανόστιμο

05.06.2025
Ρυζόγαλο φούρνου: Με έμπνευση από τις γιαγιάδες, εύκολο και πεντανόστιμο
Όλα τα γλυκά γίνονται πιο κρεμώδη στον φούρνο!

Δεν υπάρχει ίσως πιο νοσταλγικό γλυκό από το ρυζόγαλο. Θα πρέπει να μισείς το γάλα για να μην σου αρέσει. Είναι το τέλειο comfort γλυκό, το πιο αρωματικό και το πιο «γεμάτο».

Και είναι ακόμα καλύτερο στον φούρνο όπως το έφτιαξε ο σεφ Πάνος Παπαδάκης. Βελούδινη υφή, πλούσια γεύση και άρωμα παράδοσης! Μια συνταγή εμπνευσμένη από τις γιαγιάδες μας, με μοντέρνα πινελιά για τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά!

Υλικά

  • 150 γρ. Ρυζι γλασέ (3/4 της κούπας)
  • 750 γρ. Βραστό νερό
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες (4 κούπες)
  • 200 γρ. Ζάχαρη (1 κούπα)
  • 70 γρ. Κορν φλάουρ (1/2 κούπα)
  • 2 κρόκους από μέτρια αυγά
  • 2 βανιλίνες
  • 50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)
  • Κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το πλυμένο ρύζι και το βραστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.

Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το πλήρες γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά.

Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε πολύ καλά το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλινες, το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα πήλινα μπολάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με 2 πόντους βραστό νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνεια.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις 05.06.2025 - 13:22