Mπισκότα χριστουγεννιάτικα δέντρα - και όχι μόνο, φυσικά!

07.12.2021
Mπισκότα χριστουγεννιάτικα δέντρα - και όχι μόνο, φυσικά!
Τα πράσινα μπισκότα σε σχήμα χριστουγεννιάτικων δέντρων είναι πάντα νόστιμα και διασκεδαστικά και θα κρατήσουν τα παιδιά σου απασχολημένα αρκετή ώρα. Βοήθησε τα να φτιάξουν τα μπισκότα τους και, στη συνέχεια, ετοιμαστείτε να περάσετε ένα διασκεδαστικό απόγευμα διακόσμησης! Εννοείται, βέβαια, ότι με τον ίδιο τρόπο και διαφορετικές κουπ πατ μπορείς να φτιάξεις όποιο σχέδιο θέλεις. Ιδού και καλές γιορτές.

Συστατικά

  • 330 γραμμάρια γλάσο royal icing
  • Πράσινο βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 ημί-μαλακά μπαστούνια καραμέλας (όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κίτρινο)
  • στυλό ζαχαροπλαστικής (icing pen), για διακόσμηση με άχνη
  • Μπαλάκια μιμόζας με ζάχαρη ή πέρλες κόκκινης ζάχαρης, για διακόσμηση

Μελομακάρονα έφτιαξες: Ιδού η πιο εύκολη συνταγή και ένα μυστικό

Ζύμη μπισκότων

  • 250 γρ βούτυρο ανάλατο, ψιλοκομμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ⅔ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ¼ κούπες απλό αλεύρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Κουραμπιέδες: Μία συνταγή που μυρίζει παράδοση και 4 μυστικά για να τους κάνεις όσο πιο νόστιμους και αφράτους γίνεται

Εκτέλεση

Για να φτιάξεις τη ζύμη: χτύπα το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη. Μετάφερέ τη σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποηθούν καλά. Αναποδογύρισέ το σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Σχημάτισε μια μαλακή ζύμη. Χώρισέ τη στη μέση. Τύλιξε κάθε μερίδα σε πλαστική μεμβράνη. Βάλε τη στο ψυγείο για 1 ώρα, ή μέχρι να σφίξει, πριν τη χρησιμοποιήσεις.

Άνοιξε κάθε μερίδα ζύμης μπισκότου ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος μέχρι ½ εκ. πάχους.

Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, 13 εκατοστών, κόψε 14 κομμάτια, ξαναπλάθοντας τη ζύμη όπως χρειάζεται. Τοποθέτησε δύο μεγάλα ταψιά φούρνου στρωμένα με χαρτί ψησίματος σε απόσταση 4 εκ.

Ψήσε σε μέτριο φούρνο (160 C) για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τοποθέτησε τα μπισκότα σε δίσκους για 10 λεπτά. Μετάφερε τα στη σχάρα για να κρυώσουν.

Τοποθέτησε γλάσο σε ένα μεσαίο μπολ. Ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία, ανακάτεψε σταδιακά 40-50 ml νερό μέχρι να έχει ομοιόμορφη υφή. Bάψε με το χρώμα.

Κόψε τα μπαστούνια καραμέλας σταυρωτά σε λεπτές φέτες για να φαίνονται σαν αστέρια.

Άπλωσε ομοιόμορφα γλάσο πάνω από τα μπισκότα. Διακόσμησε με το γλάσο, τις πέρλες κόκκινης ζάχαρης και τα αστέρια. Άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να δέσουν.