Σωτήρης Κοντιζάς: Ο γιος της Δέσποινας Βανδή έφτιαξε κουλουράκια κανέλας με τη συνταγή του - Δοκίμασε κι εσύ

20.11.2020
Σωτήρης Κοντιζάς: Ο γιος της Δέσποινας Βανδή έφτιαξε κουλουράκια κανέλας με τη συνταγή του - Δοκίμασε κι εσύ
Αυτό το Σαββατοκύριακο ας μυρίσει το σπίτι... Χριστούγεννα.

Η Δέσποινα Βανδή καμαρώνει για τον γιο της που κληρονόμησε την αγάπη της για την κουζίνα. "Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα μπισκότα για φέτος τα έφαγα από αυτόν", γράφει στη λεζάντα των φωτογραφιών που μοιράστηκε για του λόγου το αληθές, ενώ σε μία από αυτές, μαθαίνουμε ότι η συνταγή που επέλεξε για το εγχείρημα ο 13χρονος Γιώργος Νικολαΐδης ήταν μία του Σωτήρη Κοντιζά.

Ψάξαμε, λοιπόν, βρήκαμε τη συνταγή και την παραθέτουμε ως... homework για το ΣΚ που έρχεται. Μαζί με το στόλισμα του δέντρου.

Λοιπόν η συνταγή είναι απλή. Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει 4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα και μια πρεζα αλάτι. Παμε στο δεύτερο μπολ το οποίο έχει μισή κούπα μέλι και τα 3/4 μιας κούπας καλαμποκέλαιο. Τωρα πάμε στο μίξερ στο οποίο θα βάλετε 2,5 κουταλιές της σούπας κονιάκ και 1 πορτοκαλί. Τα χτυπάμε στο μίξερ και η ζύμη είναι έτοιμη. Προσοχη!αν η ζύμη κολλάει έστω και λίγο πάνω στο χέρι σας όταν την πιάνεται τότε πρέπει να ρίξετε και άλλο λίγο αλεύρι μέχρι να μην κολλάει καθόλου. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε ότι σχήμα θέλετε και τα ψήνεται στους 180 βαθμούς για 15-16 λεπτά. Μολις τα βγάλετε από τον φούρνο τα αφήνετε να ξεκουραστούνε για 10 λεπτά και είναι έτοιμα.(Μπορείτε να βάλετε και λουόμενη σοκολάτα από πάνω)

Ο υιός Νικολαΐδης τα στόλισε τα αστεράκια όπως θα δεις πιο πάνω. Αν αντί για "λουόμενη σοκολάτα" που προτείνει ο σεφ θέλεις να φτιάξεις γλάσσο, ρίξε μια ματιά ΕΔΩ και... καλή επιτυχία.