Μαγειρίτσα κοτόπουλο: Φέτος κάνε -το γιορτινό τραπέζι της Ανάστασης πιο... light

30.04.2021
Μαγειρίτσα κοτόπουλο: Φέτος κάνε -το γιορτινό τραπέζι της Ανάστασης πιο... light
O γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μας προτείνει μια πολύ εύκολη και νόστιμη εναλλαγή της γνωστής παραδοσιακής συνταγής που θα λατρέψουν όσοι δεν τρώνε τα εντόσθια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές του Πάσχα συνεχίζεται, όπως και οι προετοιμασίες της νοικοκυράς.

Τη συνταγή για το πιο εύκολο τσουρέκι σου τη δώσαμε. Οδηγίες ως προς το πώς να βράσεις αυγά χωρίς να σπάσουν, έλαβες, όπως επίσης και εναλλακτικές ιδέες για το βάψιμό τους.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τη μαγειρίτσα και θα την κάνουμε με κοτόπουλο.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 ml φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 1,5 λίτρο ζωμός κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1 λεμόνι χυμός

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
  • Ρίχνουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο.
  • Σε αυτό το σημείο μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και συκωτάκια.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει το κοτόπουλο, για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί.
  • Όταν βγάλει τα αρώματά του, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό για να μη διακόψει το βρασμό.
  • Ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, να ενωθουν τα υλικά και τα αρώματα μεταξύ τους. Προσθέτουμε άνηθο και μαρούλι.
  • νακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τώρα σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό κότας, τόσο ώστε να καλύψει όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σούπα για περίπου 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:

  • Με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε απαλή μαρέγκα.
  • Αυτό θα βοηθήσει να μην κόψει το αυγολέμονο όταν το ρίξουμε στη μαγειρίτσα.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών ελαφρώς.
  • Τους ενσωματώνουμε στα χτυπημένα ασπράδια.
  • Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού στα αυγά.
  • Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Όταν δέσει η μαγειρίτσα, παίρνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές από τη σούπα και την αναμειγνύουμε στο μπολ με το αυγολέμονο.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα κοτόπουλο σε μπολ.
  • Θυμηθείτε ότι ρίχνουμε το αυγολέμονο όταν πρόκειται να σερβίρουμε και όχι νωρίτερα για να μην κόψει το αυγό.

Στο site mamapeinao.gr μπορείς να βρεις κι άλλες συνταγές του Τάσου Αντωνίου