Η μυστική συνταγή για τις πιο εύκολες καριόκες

16.11.2020
Η μυστική συνταγή για τις πιο εύκολες καριόκες
Η συνταγή που εγγυάται σίγουρη επιτυχία για το γλυκό που αρέσει σε όλους, είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές και γίνεται σε χρόνο μηδέν χωρίς πολλά έξοδα.

Αν σου αρέσει ο κορμός θα λατρέψεις αυτή την πρόταση που θα σου λύσει τα χέρια σε κάθε περίπτωση που θα θέλεις ένα γλυκάκι να κεράσεις, ή μια λιχουδιά για τα παιδιά -ή και για σένα δηλαδή!

Η λογική είναι αυτή του παραδοσιακού μωσαϊκού -σε μια πολύ εύκολη παραλαγή του βέβαια- το οποίο στο τέλος κόβεις σε μεριδούλες ατομικές. Και κερδίζεις τις εντυπώσεις.

Υλικά

1 πλάκα βούτυρο 250γρ.

1 κούπα ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη

1 συσκευασία μπισκότα τύπου Πτι Μπερ

Λαδόκολλα

Αλουμινόχαρτο

Διάβασε επίσης: 7 πρωινές συνήθειες που θα σου φτιάξουν τη μέρα -και τη ζωή

Εκτέλεση

Πρώτα τρίβεις όλα τα μπισκότα και τα αφήνεις στην άκρη.

Μετά βάζεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ώστε να λιώσει.

Μόλις λιώσει προσθέτεις τη ζάχαρη και το κακάο και μόλις γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το τριμμένο μπισκότο.

Ανακατέβεις καλά και αφήνεις στην άκρη.

Στρώνεις μια λαδόκολλα στον πάγκο και απλώνεις εκεί το μείγμα το οποίο τυλίγεις σαν σαλάμι προσεκτικά, στο μέγεθος που θέλεις.

Το βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο και όταν σφίξει αρκετά, το βγάζεις και με ένα μαχαίρι κοφτερό τα κόβεις σε μεριδούλες/ροδέλες -όχι πολύ λεπτές.

Έχεις φροντίσει να κόψεις αλουμινόχαρτο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια περίπου 15x15 και τυλίγεις μία μία την καριοκίτσα σου.

Εναλλακτικά, προμηθεύσου από το εμπόριο χρωματιστά φύλλα αλλουμινόχαρτου -υπάρχουν και κομμένα ήδη στις διαστάσεις που θέλεις- και η εικόνα θα είναι πιο εντυπωσιακή. Για τη γεύση εγγυόμαστε εμείς.

Καλή επιτυχία.