Το πιο εύκολο, γευστικό και υγιεινό σνακ του καλοκαιριού

10.07.2018
Το πιο εύκολο, γευστικό και υγιεινό σνακ του καλοκαιριού
Μέσα στην πίεση του χρόνου, των υποχρεώσεων και της διάθεσης για κάλυψη των βασικών αναγκών χωρίς κόπο και πολλά έξοψα, ιδού η τέλεια λύση.

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η όρεξη ελέγχεται πιο εύκολα αυτό τον καιρό. Είναι γεγονός. Έχοντας μάλιστα στο μυαλό μας και την εμφάνισή μας στην παραλία, όλο και λιγότερο θέλουμε να τρώμε.

Ιδού λοιπόν μια απίθανη λύση για ένα σνακ που θο καλύψει όλες τις ανάγκες σου με τον καλύτερο τρόπο, όποια στιγμή της ημέρας νιώσεις τη λιγούρα: Ενα σάντουιτς με αβοκάντο και ντοματίνια βελανίδια.

Γευστικότατο και θρεπτικό, πρωινό, δεκατιανό, γεύμα ή και δείπνο, το σάντουιτς αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και θα σε τονώσει στο λεπτό.

Υλικά

2 φέτες φρεσκοκομμένου ψωμιού (ολικής άλεσης ή οκτάσπορου κατά προτίμηση)
μισό αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
μια χούφτα ντοματίνια βελανίδια κομμένα σε φετούλες (είναι πολύ πιο νόστιμα από τα απλά. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεπτοκομμένες φέτες μεγάλης ντομάτας εναλλακτικά)
λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προτείνουμε τη λύση του ανοιχτού σάντούιτς εναλλακτικά. Τοποθέτησε τα υλικά μοιρασμένα επάνω στις δυο φέτες, ρίξε και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και πασπάλισε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλεις φυσικά κλείνεις το σάντουιτς τοποθετώντας τη μία φέτα επάνω από την άλλη.

Σε μια παραλλαγή, μπορείς να κάνεις το αβοκάντο κρέμα -ιδιαίτερα αν είναι πολύ ώριμο- ανακατεύοντάς το με λίγο λαδάκι και να το απλώσεις επάνω στη φέτα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Καλή όρεξη...