Σκοπελίτικη στριφτή τυρόπιτα

20.02.2017

Υλικά:

• 1 κιλό τυρί φέτα Σκοπέλου (γίδινο)

• 1 κιλό αλεύρι • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• νισεστέ για το άνοιγμα φύλλου

• ελαιόλαδο • λίγο αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα και δημιουργούμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι και αλάτι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη που θα σχηματιστεί να μην είναι ούτε πολύ μαλακιά ούτε και πολύ σκληρή. Κόβουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια. Βάζουμε το τυρί σε μπολ, το θρυμματίζουμε με πιρούνι και προσθέτουμε πιπέρι. Πασπαλίζουμε τον πάγκο με νισεστέ και ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα. Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε φύλλου με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το τυρί. Τυλίγουμε το φύλλο σε σχήμα σαλίγκαρου. Τηγανίζουμε την πίτα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.