Γιαννιώτικη ζυμαρόπιτα

20.02.2017

Υλικά:

• 12 κουτaλιές της σούπας αλεύρι

• 1 αβγό

• 500 ml γάλα φρέσκο

• 1 φλιτζάνι φέτα

• 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι μαύρο

Eκτέλεση:

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στον φούρνο, τον οποίο έχουμε φροντίσει να προθερμάνουμε στους 180°C. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, και προσθέτουμε το γάλα και το αβγό αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Ακολούθως ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα έτσι ώστε να μην σβολιάσει και παράλληλα ρίχνουμε όσο γάλα πάρει για να γίνει αραιός χυλός. Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε αλάτι εφόσον η φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε μέσα τον χυλό. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη φέτα χοντροκομμένη και πιπέρι, και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Bάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί η πίτα και να αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα.