Πασχαλινοί ή Χριστουγενιάτικοι οι κουραμπιέδες; Μη "βαράτε" τον Τζέιμι Όλιβερ

07.04.2017
Παλαιότερα είχαμε παρουσιάσει το σάλο που προκάλεσε ο διάσημος τηλεμάγειρας. Τι το ήθελε ο Τζέιμι Όλιβερ κι έμπλεξε με τους Έλληνες; Ο διάσημος μάγειρας είπε να παρουσιάσει μια ελληνική συνταγή, κουραμπιέδες με άχνη ζάχαρη κι έκανε το λάθος να γράψει πως είναι πασχαλινό γλυκό που ταιριάζει τέλεια με τον καφέ...

Οι Έλληνες χρήστες του Ίντερνερ έσπευσαν να τον διορθώσουν και να τον μαλώσουν για το ατόπημά του, σημειώνοντας πως έχει πολλά να μάθει ακόμη για την ελληνική κουλτούρα μιας και οι κουραμπιέδες είναι χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Για του λόγου βέβαια το αληθές, οφείλουμε να σημειώσουμε πως σε πολλά μέρη της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, ο κουραμπιές αποτελεί έδεσμα πασχαλινό, οπότε ίσως ο Τζέιμι κάτι γνωρίζει από ελληνική κουλτούρα.

Προσωπικά, ο Τζέιμι που έφερε στο νου τις πιο γλυκές μνήμες του παρελθόντος, μυρωδιές από φρέσκους βουτυράτουε κουραμπιέδες που κάθε Πάσχα έφτιαχνε η γιαγιάκα μου από τη Μεσσηνία και για μια ακόμη φορά νιώθω την ανάγκη να πω ευχαριστώ στον διάσημο μάγειρα για την αγάπη και την προτίμηση που δείχνει στην ελληνική κουζίνα!

Όσο για τη συνταγή του, μαζί με όλες τις άλλες παραλλαγές που έχω προτείνει σε παλαιότερο άρθρο (μπορείς να τις δεις όλες εδώ) θα δοκιμάσω κι αυτή που προτείνει ο Όλιβερ και θα σας πως τις εντυπώσεις.

Οπότε, από την πλευρά μου να ευχηθώ καλό Πάσχα και καλούς κουραμπιέδες.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα