Πάβλοβα με ελαφριά κρέμα και σάλτσα αχλαδιού

16.01.2014

Υλικά

Βάση πάβλοβας
4 ασπράδια από μεσαία αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
1 κ.γ. χυμός λεμονιού

Για την ελαφριά κρέμα
250 γρ. γάλα
30 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. corn flour
1 βανίλια

Για την σάλτσα αχλαδιού
2 αχλάδια
80 γρ. ζάχαρη καστανή
10 γρ. νερό
1 ξυλαράκι κανέλας
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Πάβλοβα

  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν κι έπειτα ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να επιτύχουμε μία σφιχτή μαρέγκα που να κάνει "κορυφές".
  • Προσθέτουμε την βανίλια και το χυμό λεμονιού και ανκατεύουμε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα (αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με corn flour) και με ένα κουτάλι ή κορνέ δημιουργούμε μία κυκλική φωλιά με την μαρέγκα, που στα πλάγια είναι πιο ψηλή.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-130 βαμούς για 70-80 λεπτά. Πρέπει εξωτερικά να έχει σκληρύνει, δηλαδή να μην πιέζεται.
  • Σβήνουμε τον φούρνο βάζουμε μία πετσέτα στην πόρτα και αφήνουμε μία ώρα να κρυώσει.
Κρέμα
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (περίπου μόλις βράσει).
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σάλτσα αχλαδιού
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό.
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα αχλάδια κομμένα σε κυβάκια κ την κανέλα.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για 5-6 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
  • Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού έχουν κρυώσει όλα, μεταφέρουμε με πολύ προσοχή την πάβλοβα σε μία πιατέλα προσθέτουμε την κρέμα στο κέντρο και περιχύνουμε με την σάλτσα αχλαδιού.
Τη συνταγή μας έδωσε η blogger γευσις