Λυχναράκια

03.02.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το γάλα και τα αβγά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 800 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • κανέλα για το πασπάλισμα

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το γάλα και τα αβγά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε με τον ειδικό γάντζο για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Πλάθουμε πιτάκια με διάμετρο 10εκ., βάζουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε σε μικρά ταρτάκια τσιμπώντας τα περιμετρικά. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αβγό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.