Κρίθινα κουλουράκια

03.11.2014

Yλικά

1 κιλό αλεύρι σταρένιο ολικής άλεσης (όσο χρειαστεί)

2 φλιτζάνια αλεύρι κρίθινο ολικής άλεσης

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σούπας σόδα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό

1 λεμόνι (τον χυμό του)

1 κουτ. γλυκού πιπέρι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα είδη των αλεύρων με το πιπέρι. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη με το χέρι. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό λεμονιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών. Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα και ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Tips: Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε διπλοφουρνιστά κρίθινα παξιμάδια. ? Μπορούμε να τα αρωματίσουμε με μαραθόσπορο ή γλυκάνισο.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ