Μίνι τσιζ κέικ

11.12.2008
Μικρό μέγεθος μεγάλη απόλαυση!

Τι έχουμε:

Για τη βάση:

  • 300 γραμ. μπισκότα
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1 λαδόκολλα
  • μαργαρίνη για το άλειμμα

Για την κρέμα:

  • 3 φλιτζ. γιαούρτι, στραγγιστό ΚΡΙ ΚΡΙ
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μέλι

Για το γαρνίρισμα:

  • ακτινίδια, κομμένα σε φέτες
  • αχλάδια, βρασμένα, κομμένα σε φέτες
  • φράουλες, κομμένες σε φέτες

Τι κάνουμε:

Για να ετοιμάσουμε τη βάση, χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να τριφτούν. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε, ώστε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε τα φορμάκια με μαργαρίνη, κόβουμε τη λαδόκολλα στις διαστάσεις που έχουν τα φορμάκια και στρώνουμε τα φύλλα της λαδόκολλας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τόσο μείγμα όσο χρειάζεται για να έχει η βάση το πάχος ενός δαχτύλου και πατάμε έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του ομοιόμορφα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, έως ότου γεμίσουμε όλα τα φορμάκια. Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το στραγγιστό γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά, έως ότου ενωθούν τα υλικά μας και η κρέμα γίνει λεία και ομοιογενής.

Ξεφορμάρουμε τις βάσεις από τα φορμάκια, βγάζουμε τις λαδόκολλες και ρίχνουμε από πάνω 2 κουταλιές από την κρέμα.

Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος και στη συνέχεια, γαρνίρουμε με τα φρούτα.

Βάζουμε τα μίνι τσίζ-κέικ στο ψυγείο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα, πριν τα σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αντί για ακτινίδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρούτα της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.