Πικάντικα μπουτάκια κοτόπουλου

01.10.2008
Για όσους αγαπούν τις δυνατές γεύσεις!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά, πράσινη
  • 1 πιπεριά, κόκκινη
  • 2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κουταλιά κάρυ, καυτερό
  • στη μύτη από το κουταλάκι μπαχαρικά, τριμμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι

Τι κάνουμε:

Αφαιρούμε το δέρμα από τα μπουτάκια του κοτόπουλου, τραβώντας τα προς τα πίσω. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, αλευρώνουμε τα μπουτάκια και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το λάδι και σοτάρουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα. Κατόπιν, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε. Κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις πλένουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, και τα σκόρδα, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα, φροντίζοντας να ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οταν βράσουν και η σάλτσα δέσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου με τη σάλτσα.

Συμβουλή
Τα μπουτάκια του κοτόπουλου συνοδεύονται ιδανικά με λαχταριστές μπουκίτσες PERIFIMO της ALFA, με γεύση τυρί - πιπεριά.

Το κατάλληλο κρασί: Μανδηλαριά.