Σουπιές με χορταρικά

09.04.2012

Τι έχουμε:

1/2 κιλό σουπιές

1 κιλό σπανάκι

1 κιλό σέσκουλα

1 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μάραθο

4-5 κρεμμυδάκια, φρέσκα

1 φλιτζ. λάδι ελιάς

αλάτι

πιπέρι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε με άφθονο νερό, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια. Καθαρίζουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μάραθο, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, τον άνηθο και χοντροκόβουμε με τα δάκτυλά μας το σπανάκι και τα σέσκουλα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1/3 του φλιτζανιού από το λάδι και σοτάρουμε τις σουπιές έως ότου πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τα σέσκουλα και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον μάραθο, τον άνηθο, τις σουπιές, το αλάτι, πιπέρι, 1 1/2 φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε τις σουπιές με τις λαχταριστές μπουκίτσες PERIFIMO της ALFA, με γεύση τυρί.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.