Το παράξενο, μυστικό κόλπο για το πιο ζουμερό burger

16.03.2020
Το παράξενο, μυστικό κόλπο για το πιο ζουμερό burger
Yπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες τρόποι για να φτιάξεις ένα burger. Όλα εξαρτώνται από την προσωπική σου προτίμηση, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που οι περισσότερες θα συμφωνήσετε ότι δεν σας αρέσει: το ξερό μπιφτέκι. Μπορείς να προσθέσεις οποιαδήποτε γεύση ή άρωμα, βότανο ή μπαχαρικό που σου αρέσει, αλλά το ξερό κρέας μπορεί να είναι απλά άνοστο και στεγνό .

Ο Graham Elliot, πρώην κριτής στο αμερικανικό MasterChef, αποκάλυψε έναν απίστευτο τρόπο για να κάνεις το burger σου ζουμερό και νόστιμο: πρόσθεσε ένα παγάκι .

Ακούγεται λίγο τρελό, αλλά ρίχνοντας ένα παγάκι σε ένα μπιφτέκι θα το βοηθήσει να μην στεγνώσει. Συμβουλεύει επίσης ότι όταν κάνεις το μπιφτέκι, πρέπει να εστιάζεις μόνο στον κιμά. Σε μια συνέντευξη στο Fox, ο Elliot εξήγησε: «Οι άνθρωποι πάντοτε καταλήγουν να κάνουν το ίδιο μείγμα για ένα μπιφτέκι, όπως κάνουν και με το ρολό κιμά ή τα κεφτεδάκια. Βάζουν σε αυτό όλο το πιπέρι και το κρεμμύδι. Δεν θέλεις να το κάνεις αυτό, θέλεις να είναι απλά κρέας».

Για να χρησιμοποιήσεις το κόλπο με το παγάκι, όταν είσαι έτοιμη να ψήσεις τα μπιφτέκια στη σχάρα, ακολούθησε τη συμβουλή του Elliot: «Κάνε τα μπιφτέκια σου, στη συνέχεια τοποθέτησε μέσα εκεί το παγάκι σου και στη συνέχεια, όταν θα τα ψήνεις, θα κρατάνε τα υγρά και δεν θα στεγνώνουν.

Ειδικά τώρα που περνάμε όλοι μας πολύ χρόνο μέσα στα σπίτια μας, μπορείς να τον εκμεταλλευτείς για να δοκιμάσεις μερικές νέες συνταγές και μαγειρικά κόλπα! Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!