3 κόλπα για να μη μαυρίζει το αβοκάντο [Photos]

22.05.2016
Μπορεί στην Ελλάδα να μη το σνηθίζουμε, σταδιακά όμως το αβοκάντο μπαίνει στη διατροφή μας, είτε σκέτο είτε μέσα στις σαλάτες και το φαγητό. Άν έχεις βέβαια δοκιμάσει να το χρησιμοποιήσεις θα έχεις διαπιστώσει πως το φρούτο μαυρίζει σχετικά εύκολα και γρήγορα. Υπάρχει τρόπος για να γλιτώσεις το μαύρισμα; Σου προτείνουμε τους τρεις πιο γνωστούς.

3 κόλπα για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

#1 Βάλε μέσα στο δοχείο χοτροκομμένο κρεμμύδι

Βάλε στον πάτο του δοχείου όπου έχεις κόψει το αβοκάντο ένα χοτροκομμένο κρεμμύδι. Με τον τρόπο αυτό το αβοκάντο θα παραμείνει άθικτο με ζωηρό χρώμα για κάποιες ημέρες. Για να μην πάρει γεύση κόψε το αβοκάντο στα δύο και ακούμπησέ το με τη φλούδα πάνω στο κρεμμύδι κι όχι με τη σάρκα του.

#2 Ρίξε λίγο χυμό λεμονιού

Όπως και με άλλα φρούτα - όπως για παράδειγμα η κομμένη μπανάνα - έτσι και στην περίπτωση του αβοκάντο το λεμόνι βοηθά να μη μαυρίσει γρήγορα.

#3 Αλλειψέ το με ελαιόλαδο

Με ένα πινέλο άλλειψε το αβοκάντο με ελαιόλαδο έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα τεχβνητό "φιλμ προστασίας".


Εσύ ποιό από τα τρία κόλπα επιλέγεις; Δοκίμασε τις τρεις τεχνικές και πες μας ποιά λειτουργεί καλύτερα για εσένα.