Λύσεις στην κουζίνα που σου... λύνουν τα χέρια

18.05.2016
Χρηστικές απαντήσεις, επιτυχημένες λύσεις...

Για σάλτσα στη στιγμή!

Ανακάτεψε καλά ένα γιαούρτι στραγγιστό (200g, 0-2% λιπαρά) με 2-3 κουταλάκια μουστάρδα και με το μείγμα περίχυσε οποιοδήποτε ψητό κρέας, όπως π.χ. χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

Έπεσε πολύ πιπέρι;

Για να μειώσεις την καυτερή γεύση του φαγητού, πρόσθεσε λίγη ζάχαρη ή λίγο χυμό λεμονιού.

Άλλη γεύση στα μπιφτέκια!

Πρόσθεσε κατά το ζύμωμα των μπιφτεκιών 4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες ανά μισό κιλό κιμά.

Κράτησε μακριά τα αβγά!

Τα ωμά αβγά πρέπει να διατηρούνται μακριά από φαγητά με έντονες οσμές, διότι οι οσμές μπορεί να περάσουν μέσω των πόρων του κελύφους στο εσωτερικό τους.

Για να μην φυτρώσουν οι πατάτες!

Αλλά και για διατηρούνται καλύτερα, βάλε ανάμεσά τους 1-2 μήλα!

Βγάλε τις φράουλες από το ψυγείο!

Για να απολαύσεις όλα τα αρώματά τους και τη γεύση της φράουλας, πρέπει να τις βγάζεις από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν τις φας.

Δεν έχεις σκεύος μπεν μαρί;

Βάλε σε μία κατσαρόλα νερό να βράζει, τοποθέτησε μέσα της ένα μικρότερο κατσαρολάκι και λιώσε σε αυτό οτιδήποτε απαιτεί μπεν μαρί, π.χ. σοκολάτα.

Παγωτό... έκπληξη!

Μεταμόρφωσε γευστικά γλυκά και παγωτά προσθέτοντας κατά την παρασκευή τους μια κουταλιά αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Και για οικονομία...

Η χύτρα ταχύτητας μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και 70% σε σχέση με τις συμβατικές κατσαρόλες.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 142

Update: Μάιος 2016.