10 «μυστικά» γεύσης των σεφ

14.01.2016
Τα δοκιμάσαμε, σου τα προτείνουμε…

Θα ήθελες να γνωρίζεις τι... μαγικά κάνουν οι σεφ και κάθε τους πιάτο είναι σκέτη απόλαυση; Διάβασε στη συνέχεια 10 μικρά μυστικά των επαγγελματιών που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου.

  1. Ζυμαρικά βρασμένα σε μελάνι σουπιάς.
  2. Καστανή ζάχαρη στη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
  3. Μαγείρεμα λαχανικών με λευκό κρασί.
  4. Μπίρα στο χυλό για το τηγάνισμα ψαριών ή λαχανικών.
  5. Ρευστή σοκολάτα σε σάλτσα καυτής πιπεριάς (τσίλι).
  6. Ρύζι ή ριζότο μαγειρεμένο σε ζωμό κότας.
  7. Τριμμένη φρυγανιά στις πατάτες φούρνου.
  8. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι στις φράουλες.
  9. Φρεσκοφτιαγμένος καφές εσπρέσο στη μαρινάτα του κρέατος.
  10. Ψωμί τοστ στο πανάρισμα του κοτόπουλου.

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 164

Update: Ιανουάριος 2016.