Σπανάκι: Μικρά μυστικά της κουζίνας

05.04.2013
Γιατί μερικά σπανάκια πικρίζουν; Πώς θα τα ξεχωρίσεις; Πώς θα πετύχεις την καλύτερη απορρόφηση σιδήρου; Ποιά είναι η σωστή διατήρησή του; Μάθε μικρά μυστικά για το σπανάκι και ένταξέ το στη μαγειρική σου!

Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας, το σπανάκι αποτελεί και ένα εξαιρετικό υλικό για γευστικά και υγιεινά πιάτα. Μάθε μικρά μυστικά της κουζίνας για το σπανάκι και δημιούργησε νόστιμα πιάτα με βάση το σπανάκι!

Μικρά μυστικά της κουζίνας για το σπανάκι

* Σπανάκι χωρίς υγρά

Για σπανάκι χωρίς υγρά, μαγείρεψέ το με λίγη τρυμμένη φρυγανιά που απορροφά τα υγρά.

* Για να μην πικρίζει το σπανάκι

Για να μην πικρίζει το σπανάκι, πρέπει να είναι τρυφερό. Ψάξε για σπανάκι με έντονο πράσινο χρώμα και λεπτό μίσχο. Απόφυγε όσα σπανάκια έχουν κιτρινισμένα φύλλα ή κοτσάνι σκληρό και αφυδατωμένο.

* Για καλύτερη απορρόφηση σιδήρου

Συνόδεψε το σπανάκι με ντομάτια, λεμόνι, πιπεριά ή άλλα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C για να εξασφαλίσεις την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Το σπανάκι είναι τροφή πλούσια σε σίδηρο, ωστόσο αυτός βρίσκεται σε μορφή που δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Συνδιάζοντάς το με βιταμίνη C διπλασιάζεις την απορρόφησή του.

* Πώς διατηρείται το σπανάκι;

Διατηρείται ωμό στο ψυγείο για 4-6 ημέρες, κλεισμένο αεροστεγώς σε πλαστική σακούλα τροφίμων.