Το perifimο όνειρο της απόλαυσης!

09.07.2008
Οι λαχταριστές μπουκίτσες perifimο, με αφράτη ζύμη και βελούδινο τυρί δημιουργήθηκαν για αυτούς που αναγνωρίζουν τις λεπτές και εξαιρετικές γεύσεις, για αυτούς που πάντα ψάχνουν κάτι ιδιαίτερο, μία συνταγή με αξία, που όμοιά της δεν υπάρχει. Οι λαχταριστές μπουκίτσες mini perifimo είναι περίφημες σ' όλα τους, ακόμα και στον τρόπο που διευκολύνουν στο ψήσιμο, αφού είναι οι μοναδικές, που είναι ήδη τοποθετημένες σε πρωτοποριακό, χάρτινο ταψάκι, το οποίο μπαίνει απευθείας στο φούρνο και χαρίζει τέλειο ψήσιμο πάνω-κάτω! Διαλέξτε από τις 3 περίφημες γεύσεις τυρί, τυρί-πιπεριά και τυρί-γαλοπούλα και απολαύστε γεύση ονειρεμένη!

Λάδι ελιάς
Παρά τη μεγάλη ποικιλία ελαίων που κυκλοφορούν στην αγορά, το λάδι ελιάς, χρόνια τώρα, έχει καταφέρει να αποκτήσει πρώτη θέση, εξαιτίας των θρεπτικών του στοιχείων και της εξαιρετικής του γεύσης.

Μελιτζάνα
Για να ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες, αφού τις κόψουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα.

Σκόρδο
Μπορεί το άρωμά του να μην είναι ευάρεστο, αλλά λόγω της εξαιρετικής του γεύσης, καθώς και των θρεπτικών του στοιχείων, η χρήση του στην κουζίνα είναι σημαντική.

Μαγιά
Βρίσκεται στην αγορά σε μορφή σκόνης ή νωπή και μας βοηθάει να φτιάξουμε νόστιμα και αφράτα ψωμιά, κουλουράκια, κέικ και γλυκά.

Κρέμα Μπαλσάμικο
Παράγεται από το βράσιμο του χυμού των σταφυλιών και χρησιμοποιείται στις σαλάτες, στις σάλτσες και στις μαρινάδες κρεάτων, ενώ λίγες μόνο σταγόνες του δίνουν ξεχωριστή γεύση στο παγωτό και στην πανακότα.

Ελιές
Οι ελιές χωρίζονται κυρίως σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Στις πράσινες, που συλλέγονται πριν ωριμάσουν και χρειάζεται να ξεπικρίσουν και στις μαύρες,που μαζεύονται αφού ωριμάσουν και τοποθετούνται αμέσως σε άλμη.

Μάραθο
Οι θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν αναγνωριστεί στο φυτό από την αρχαιότητα είναι αμέτρητες. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται ως διουρητικό, ως παυσίπονο στις ημικρανίες, βοηθάει στην καλή χώνεψη, καθώς και σε πολλές άλλες ασθένειες.

Γαρίδες
Για να καθαρίσουμε σωστά τις γαρίδες, αφαιρούμε πρώτα το κεφάλι, μετά το κέλυφος και στο τέλος την ουρά.

Μαργαρίνη
Στις περισσότερες συνταγές πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή να μην είναι ούτε παγωμένη αλλά ούτε και λιωμένη.

Σοκολάτα
Στην αγορά κυκλοφορεί σε τρεις μεγάλες ποικιλίες, τη μαύρη ή αλλιώς υγείας, τη γάλακτος και τη λευκή.

Αβγά
Για να διαχωρίσουμε το ασπράδι του αβγού από τον κρόκο του, είναι προτιμότερο να είναι κρύο,για να είναι ο κρόκος σκληρός και να μη σπάει εύκολα.

Μίνι κιχί
Τα παραδοσιακά κοζανίτικα μίνι κιχί έρχονται στο τραπέζι μας με ανανεωμένη εμφάνιση, εμπνευσμένη από το μεράκι της εταιρείας alfa, η οποία προσφέρει πάντα εκλεκτά και αγνά προϊόντα.

Γάλα
Είναι νόστιμο, θρεπτικό, υγιεινό και το χρησιμοποιούμε ως βασικό συστατικό για να φτιάξουμε γιαούρτι, τυρί και παγωτά.

Ζάχαρη
Είναι η πρωταγωνίστρια της ημέρας, αφού τη χρησιμοποιούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γάλα μας, στους καφέδες μας, στα ροφήματά μας και φυσικά σε γλυκίσματα.

ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ

Κανέλα
Η γεύση της είναι ελαφρώς πικάντικη και γλυκιά και χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική.

Αλάτι
Το μοναδικό μη φυτικό μπαχαρικό, αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως συντηρητικό, ενώ σήμερα δύσκολα βρίσκουμε συνταγή χωρίς την προσθήκη του.