Νάνσυ Μπούκλη: «Νιώθω ευχαριστημένη γιατί ότι έχει έρθει για εμένα έχει έρθει τη σωστή στιγμή»

Νάνσυ Μπούκλη: «Νιώθω ευχαριστημένη γιατί ότι έχει έρθει για εμένα έχει έρθει τη σωστή στιγμή»
Πότε κατάλαβε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική; Τι την ιντριγκάρει στον ρόλο της Ρηνιώς; Τι της λέει ο κόσμος για την «Παραλία»; Θα μπορούσε να ζήσει μια χίπικη ζωή; Αισθάνεται ανταγωνισμό από άλλους ηθοποιούς; Η ηθοποιός Νάνσυ Μπούκλη μιλά στην Νικολέτα Μακρή και το WomenOnly, με αφορμή την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Η Παραλία», όπου πρωταγωνιστεί.

Πού μεγάλωσες και πότε κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Γεννήθηκα στον Πύργο Ηλείας το ‘87 και μέχρι τα 18 μου μεγάλωσα εκεί. Mετά ήρθα στην Αθήνα για να σπουδάσω υποκριτική. H αλήθεια είναι ότι έπρεπε να σπουδάσω και σε κάποια άλλη σχολή γιατί λίγο πιο παλιά υπήρχε θέμα με τα καλλιτεχνικά δηλαδή το τραγούδι, η υποκριτική, η ζωγραφική όλα αυτά, ήταν λίγο σαν χόμπι και όχι σαν μια κανονική δουλειά. Ωστόσο, ήξερα με ποιον τρόπο μπορούσα να εκφράζομαι γιατί και στο σχολείο έπαιρνα μέρος στις χορωδίες, τα θεατρικά οπότε φαντάστηκα ότι αυτό είναι το επάγγελμά μου. Στα 18 σου δεν έχεις την ωριμότητα να δεις τι θα κάνεις στη ζωή σου. Είναι λίγο αγχωτικό αυτό αλλά είπα ότι θέλω να δοκιμάσω την υποκριτική και βλέπουμε.

Οπότε ήρθες στην Αθήνα και…..

Έδωσα εξετάσεις σε δύο δραματικές σχολές. Η πρώτη μου παράσταση ήταν στο θέατρο του Νέου Κόσμου, μόλις τελείωσα τις σπουδές μου οπότε ξεκίνησα με τα εχέγγυα ότι θα είναι μία ωραία πορεία για εμένα. Θα έλεγα ήταν και το όνειρό μου. Όλα τα χρόνια που σπούδαζα στη σχολή δεν είχα χάσει παράσταση στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Στην αρχή είχα πολύ άγχος για το τι είναι αυτό που είχα επιλέξει να κάνω αλλά μετά το ευχαριστήθηκα πολύ μαζί με ακόμα τρία παιδιά από τη σχολή. Ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, το ζούσαμε σαν μία καθημερινή γιορτή. Το έργο λεγόταν «Δε μιλάμε για αυτά» και πήγε πάρα πολύ καλά. Μιλούσε για τα ταμπού της κοινωνίας και για τις σεξουαλικές αποκλίσεις. Η αλήθεια είναι ότι πέρασα στιγμές που ήθελα λίγο να αποτραβηχτώ για να καταλάβω τελικά τι θέλω να κάνω αργότερα. Εκεί συνειδητοποίησα τι θέλω να κάνω πράγματα που να με εκφράζουν ακόμα περισσότερο και έτσι έγινε δηλαδή. Αλλά για δύο χρόνια πήρα μία μικρή απόσταση. Πιο πολύ δούλευα σε βοηθητικό ρόλο μέχρι να δω αν ήθελα και εγώ να είμαι η δημιουργός, με ποιους θέλω να δουλέψω, να στοχεύσω προς τα εκεί και να μην κάνω ότι τύχει.

image3-1.jpeg

Οι γονείς σου ήθελαν να κάνεις κάποιο άλλο επάγγελμα;

Ο πατέρας μου ήθελε να κάνω μία άλλη δουλειά που να μπορεί να μου εξασφαλίζει τα χρήματα μου κάθε μήνα. Με στήριξαν και οι δύο, μου πλήρωσαν τη δραματική σχολή αλλιώς δεν θα μπορούσα να αφοσιωθώ εξ’ ολοκλήρου σε αυτή. Υπήρχαν παιδιά στη σχολή που δούλευαν μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι και έρχονταν μετά στη σχολή. Εγώ ευτυχώς μπορούσα να δουλεύω το Σαββατοκύριακο για το χαρτζιλίκι μου.

Ας πάμε στην αγαπημένη «Παραλία» στα Μάταλα ...Τι σε ιντριγκάρει στον συγκεκριμένο ρόλο;

Καταρχάς να πω ότι είναι μία εξαιρετική παραγωγή και πως οι συνθήκες εργασίας είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να μου τύχει. Με αυτή την παραγωγή είχα συνεργαστεί και πάλι αλλά εδώ μιλάμε για ένα άλλο project πολύ απαιτητικό και για αυτούς αλλά και για εμάς. Ο χαρακτήρας μου με ιντρίγκαρε γιατί μου είπανε ότι θέλουν να έχουν έναν άνθρωπο που να εκτιμούν ως ηθοποιό που θα τους δώσει ένα impact στο να ψάξουν να βρουν το ποιος δολοφόνει την Ρηνιώ, να μην είναι ένα πρόσωπο που θα ξεχάσουν. Μου φάνηκε πολύ ωραία ιδέα. Μου άρεσε πάρα πολύ το σενάριο και οι σκηνές που είχα να γυρίσω. Οι σχέσεις που είχε η ηρωίδα μου με τους άλλους ανθρώπους στο νησί και κάποια στιγμή θα μάθουμε και ποιος είναι ο δολοφόνος, κάτι που ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί.

Θα μπορούσες να ζήσεις μία χίπικη ζωή;

Προσωπικά καθόλου. Μου αρέσει να είμαι χαλαρή και απλή δηλαδή να πάω τις διακοπές μου, να περάσω ωραία, δεν με ενδιαφέρει να είναι κάτι τρομερό αλλά θέλω το κρεβάτι μου. Για παράδειγμα camping θα μπορούσα να πάω για λίγες μέρες αλλά για ένα μήνα με τίποτα. Έχω σκεφτεί ότι θα ήθελα να κάνω ένα road trip κάπου χωρίς πρόγραμμα. Αυτό είναι κάτι κοντά σε μία χαλαρή σκέψη.

Είχες επισκεφτεί τα Μάταλα πριν τη σειρά;

Είχαμε πάει πριν αρκετά χρόνια με μία φίλη μου στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο και από κει πήγαμε στα Μάταλα. Θυμάμαι ότι γινόταν ο χαμός από τουρίστες. Ήταν Ιούνιος και γινόταν το αδιαχώρητο.

Τι σου λέει ο κόσμος για τη σειρά;

Εξαιρετικά σχόλια. Μου αρέσει πάρα πολύ που μου μιλάνε στο δρόμο και έχει τόσο ωραίο αντίκτυπο και μου λένε για τη Ρηνιώ ότι θα ήθελαν να με βλέπουν κι άλλο. Φυσικά, η κλασική ερώτηση είναι «Ποιος την σκότωσε» και είναι πάρα πολύ τιμητικό. Σημαίνει ότι η σειρά κάπως έχει μιλήσει στον κόσμο, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο. Αυτό που χαίρομαι πιο πολύ είναι ότι η κουβέντα συνεχίζει στο πόσο ωραία είναι αυτή η σειρά και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Επίσης, όλοι μου λένε για το πόσο τους αρέσει η μουσική.Είμαι ευτυχισμένη που συμμετέχω σε μία σειρά που είναι συνολικά όμορφη.

Τι θα κρατήσεις από τα γυρίσματα;

Τους ανθρώπους και τους συνεργάτες. Αυτό είναι το βασικότερο. Είναι όλοι τους υπέροχοι. Είναι αυτό που λέμε ότι θέλω να πάω στη δουλειά μου. Είναι τόσο ωραίο το σύνολο που δεν βλέπεις την ώρα να πας για δουλειά. Υπάρχει πολλή χαρά. Ήταν μια υπεροχη εμπειρία.

image2-1.jpeg

Την παρακολουθείς τη σειρά;

Βέβαια απλά όχι κάθε μέρα. Κυρίως την βλέπω στο Εrtflix γιατί δεν είμαι πολύ στο σπίτι.

Παρακολουθείς την εξέλιξή σου;

Ναι την παρατηρώ. Αυτή είναι μια πολύ ωραία ερώτηση και είναι κάτι που με απασχολεί αυτή την περίοδο. Το πώς ξεκίνησα, το πώς συνέχισα, σε τι φάση βρίσκομαι τώρα και είμαι ευχαριστημένη μπορώ να πω. Για αυτό είναι ωραία η ερώτησή σου. Κάποιες φορές δεν το βλέπουμε και πάντα θέλουμε κάτι άλλο. Νιώθω ότι είμαι ευχαριστημένη γιατί ότι έχει έρθει για εμένα έχει έρθει τη σωστή στιγμή. Αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον.

Σήμερα βγαίνουν πολλοί ηθοποιοί από δραματικές σχολές...Αισθάνεσαι τον ανταγωνισμό;

Πράγματι, είναι πολλοί οι ηθοποιοί αλλά δεν νομίζω ότι παίρνει κανένας τη δουλειά του άλλου. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί μανάβηδες αλλά εγώ θα πάω να ψωνίσω από κει που έχει τα καλύτερα ροδάκινα. Σε κάποιον άλλον μπορεί να πάω γιατί μου αρέσουν οι ντομάτες του. Γενικώς είναι ένα επάγγελμα που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας. Κάπως όλα τα ρίχνουμε στη δική μας δουλειά, από το Μe Τoo μέχρι τον ανταγωνισμό. Σε μία εταιρεία μέσα δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην ανέλιξη του κάθε εργαζόμενου;

Μιας και ανέφερες το Μe Τoo, σου έχει τύχει να σου συμβεί κάτι δυσάρεστο στη δουλειά σου; Να σε φέρει κάποιος σε δύσκολη θέση;

Έχω ζήσει και εγώ στον περίγυρο μου καταστάσεις που μπορεί να έχουν ξεπεράσει το όριο. Εννοώ να φωνάζει κάποιος, να είναι πολύ έντονος, αλλά και πάλι πιστεύω ότι παντού υπάρχουν αυτά και όσο πιο πολύ μπορείς να βάλεις τα όριά σου σε τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει, αυτό θα σε βοηθήσει. Ευτυχώς δεν μου έχουν συμβεί όλα αυτά τα δυσάρεστα που έχω ακούσει κατά καιρούς. Φυσικά δεν ζω σε μία διαφορετική κοινωνία οπότε με αγγίζουν και εύχομαι αυτά να αρχίσουν να εκλείπουν. Αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα όρια που βάζουμε, έχουν να κάνουν με τις παραβατικές συμπεριφορές των ανθρώπων που δεν βάζουνε οι ίδιοι όρια στον εαυτό τους. Που δεν αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι κακοποιητικό.

{https://www.instagram.com/p/Cv6t8FXI0Qb/?img_index=1}

Τι θα δούμε στα social media από σένα;

Λίγα πράγματα. Ανεβάζω ότι μου έρχεται πιο πολύ όμως εστιάζω στη δουλειά μου. Τα post που βάζω έχουν να κάνουν πιο πολύ με φωτογραφίες από παραστάσεις, φωτογραφήσεις και λιγότερο με προσωπικές στιγμές.

Θα σε δούμε σε κάποια θεατρική παράσταση αυτή την περίοδο;

Ναι και παίζω με μεγάλη περηφάνια και χαρά με την Τζωρτζίνα Λιώση. Έχουμε σκηνοθετήσει και παίζουμε στο θέατρο του Νέου Κόσμου, μετά από αρκετά χρόνια, το «Κάποιος μιλάει μόνος τους κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» του Ευθύμη Φιλίππου. Είναι η δεύτερη χρονιά που παίζουμε και πάει πολύ καλά. Νομίζω ότι αξίζει, όχι επειδή το κάνουμε εμείς αλλά επειδή το κείμενο έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον.

{https://www.instagram.com/p/CyiXVr2LcC7/}

Τελευταία τροποποίηση στις 08.11.2023 - 10:21