Τζόυς Ευείδη: «Eγώ με το γάμο δεν το είχα και πολύ… Είμαι vintage ανύπαντρη»

12.05.2019
Τζόυς Ευείδη: «Eγώ με το γάμο δεν το είχα και πολύ… Είμαι vintage ανύπαντρη»
Πόσο έχει αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων; Τι λέει για το γάμο και τον έρωτα; Πάει στο κομμωτήριο; Ποια είναι η σχέση της με τον καθρέφτη; Τι πιστεύει ότι βλέπουν οι άλλοι σε εκείνη; Η Τζόυς Ευείδη μιλά στη Νικολέτα Μακρή και το WomenOnly για τις παλιές καλές εποχές της τηλεόρασης, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον γάμο που δεν έκανε, τα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια της και έφυγαν και αποκαλύπτει ποιο είναι αυτό το πράγμα που δεν θέλει με τίποτα να της κάνουν.

Mετά την Ειρήνη του «Ρετιρέ», τη Νανά των «Μεν και Δεν», τη Σταυρούλα του «Καφέ της Χαράς», πόσο έχει αλλάξει η Τζόυς Ευείδη μέσα σε αυτά τα χρόνια;
Νομίζω ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια ανακαλύπτεις ότι είχε δίκιο η μανούλα σου που σου έλεγε «παλιός γάιδαρος καινούργια περπατησιά δεν μαθαίνει». Νομίζω ότι δεν άλλαξα καθόλου, είμαι ολόιδια μέσα στην ανασφάλεια και τον πανικό και το ότι «καταστρεφόμαστε κάθε νέα σεζόν». Στο μέσα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, στο έξω δυστυχώς έχει αλλάξει.

Τώρα σε τι φάση στη ζωή σου σε πετυχαίνουμε;
Τώρα είμαι σε μια φάση λίγο της τρέλας όπου μόλις τέλειωσα τη σεζόν στο θέατρο Αθηνά, με το έργο Διπλή Ταρίφα, και είμαστε όλοι μας σε μια φάση ανασύνταξης για το καλοκαίρι γιατί το θέατρο Αθηνά ανοίγει και το καλοκαίρι, οπότε θα δουλέψουμε κάποιες μέρες στο θέατρο Αθηνά και κάποιες άλλες μέρες εκτός.

Ήσουν από τις τυχερές που έκανες τηλεόραση και πληρωνόσουν καλά από αυτή. Τώρα μπορεί ένας ηθοποιός να ζήσει από τα χρήματα που βγάζει;
Δεν είμαι από αυτούς που έχουν βγάλει πολλά λεφτά από την τηλεόραση γιατί καταρχάς ήμουν σε δουλειές που ήταν outsider όπως οι Μεν και οι Δεν αλλά το πήρε ο ΑΝΤ1 και απογειώθηκε και τότε εμείς ήμασταν πιτσιρίκια όπου είχαμε κλείσει με τρεις και εξήντα και έπειτα το Καφέ της Χαράς και κάποιες άλλες δουλειές ήταν πολυπρόσωπες ή δεν είχαν περιθώρια πολύ μεγάλου budget. Γενικώς όμως είμαι ένα ζώον και μισό όσον αφορά τα οικονομικά μου γιατί τα χειρίζομαι χάλια. Ντρέπομαι πάρα πολύ να ζητήσω χρήματα σε μια δουλειά. Θα ήθελα να είχα ένα μάνατζερ να το κάνει για εμένα γιατί είμαι ικανή αντί να πάρω από τον εργοδότη χρήματα, να του δώσω από την τσέπη μου κιόλας. Όσον αφορά στην ερώτηση που μου έκανες, το συγκλονιστικό το έχει πει ο Γιάννης Μποστζαντζόγλου. Είπε λοιπόν: «Τώρα πια όταν σου τηλεφωνούν για δουλειά απαντάς καταρχάς ναι και μετά συζητάς τα υπόλοιπα» (γέλια). Βέβαια ούτε παλαιότερα ένας ηθοποιός μπορούσε να ζήσει από το θέατρο παρά μόνο αν το θέατρο έκανε μια γκράντε επιτυχία. Έχουν υπάρξει ηθοποιοί που έχουν αγοράσει σπίτια από το θέατρο. Εγώ δεν είμαι από αυτούς. Έχω παίξει σε μεγάλες θεατρικές επιτυχίες όπως το Συμπέθεροι από τα Τίρανα και ήμουν πολύ κωλόφαρδη, γιατί κατάφερα τότε να πληρώσω τα ιατρικά έξοδα της μαμάς μου και του μπαμπά μου.

Θεωρείς ότι η ελληνική τηλεόραση, όπως την γνωρίσαμε τη δεκαετία του ‘90 και του 2000, έχει κάτι άλλο να προσφέρει σήμερα ή επαναλαμβάνεται;
Εγώ είμαι άνθρωπος που μου αρέσει πολύ να κάθομαι σπίτι και να βλέπω τηλεόραση και γενικώς είμαι κουτσομπόλης άνθρωπος και μου αρέσει να παρακολουθώ ότι υπάρχει. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να σε κρατήσουν στην τηλεόραση. Και είμαι από αυτούς που δεν θα δω κάτι για να το καλιαρντέψω και να πω «τι βλακεία είναι αυτή». Το μεγάλο δράμα σήμερα της τηλεόρασης σήμερα είναι ότι επειδή τα οικονομικά είναι στενά οι υπεύθυνοι δεν ρισκάρουν στη μυθοπλασία. Θα μου πεις γιατί ρισκάρουν στο Survivor;…Θα σε γελάσω. Νομίζω ότι έχει λίγο γκώσει ο κόσμος από τα τηλεπαιχνίδια. Δηλαδή φτάνει πια και αυτό το «διαγωνίζομαι με τον άλλον», και αυτή η αγενής άμιλλα.

Εσύ τι βλέπεις στην τηλεόραση;
Τα πάντα βλέπω. Από το Μaster Chef μέχρι ειδήσεις στον ΣΚΑΙ που λέει ο λόγος. (γέλια) Τα παρακολουθώ όλα από περιέργεια αλλά θέλω και κάτι να με κρατήσει και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά. Δηλαδή αρχίζω και καταφεύγω και εγώ στο Netflix…

Μιας και αναφέρθηκες στο Μaster Chef, μαγειρεύεις;
Προσπαθώ. Γενικά μαγειρεύω για τους άλλους. Για τον εαυτό μου ούτε αυγό. Φτιάχνω κανένα νουντλς που θέλει 5 λεπτά. Καταλαβαίνεις λοιπόν, τι προτεραιότητα δίνω στον εαυτό μου.

Είσαι από τις γυναίκες που δεν φοβήθηκαν ποτέ να μιλήσουν δημοσίως… Δεδομένου ότι ζούμε σε μια εποχή που οι μισοί χτυπάνε την πόρτα του ψυχίατρου και οι άλλοι μισοί την πόρτα του δικηγόρου για να πάρουν διαζύγιο….Τι νομίζεις ότι έχει φταίξει και έχουμε φτάσει σε αυτό το χάλι;
Τι να πω για τη δική μου τη γενιά; Εμείς όταν ήμασταν στο δημοτικό, θέλαμε να γίνουμε χίπις όταν μεγαλώσουμε.

Αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό…
Ναι, απλά η δική μου η γενιά έχει πάρα πολλά διαζύγια και πολύ κουλαμάρα. Ήταν μια γενιά με άλλη πετριά. Εγώ, με το γάμο δεν το είχα και πολύ…

Δεν παντρεύτηκες ποτέ;
Ποτέ. Είμαι vintage ανύπαντρη! (γέλια) Πάντα φοβόμουν πού θα καταλήξει η σχέση μου και πάντα υπήρχε και μια δουλειά που προηγείτο της σχέσης.

Οπότε πάντα έβαζες πρώτα τη δουλειά..
Εννοείται, τι θα έβαζα τον γκόμενο;

Είχες περάσει και εσύ δυσκολίες και στους δύο τομείς… Πώς τα κατάφερες και ανέκαμψες;
Με ένα ουισκάκι και την κολλητή μου. Είμαι πολύ ανώριμη για να πω το πρόβλημά μου σε αγνώστους. Επίσης, δεν μπορώ να με αγγίζουν άγνωστοι. Αυτά τα μασάζ για χαλάρωση δεν τα καταλαβαίνω. Επίσης, και στο κομμωτήριο νιώθω περίεργα. Δεν μπορώ να μου αγγίζουν το κεφάλι άγνωστοι άνθρωποι. Γενικότερα έχω θέμα με την επαφή. Δεν το ξέρουν πολλοί αυτό. Όπως λέω σε όποιον με γνωρίζει «δεν είμαι πολύ physical»… Δηλαδή μπορεί να είμαι πολύ physical αλλά πρέπει να σε ξέρω.

Δηλαδή δεν πας κομμωτήριο;
Ποτέ. Έρχονται κάποιοι καλοί άνθρωποι και με γλυτώνουν από αυτό το μαρτύριο. Επίσης, αν χρειαστεί να πάω –σπάνια- αποφεύγω να πάω στις γιορτές. Δηλαδή στις γιορτές είμαι πάντα σαν τη γύφτισα.

Γιατί δεν μπορείς την πολυκοσμία;
Όχι για τον κόσμο αυτό, είναι το λιγότερο. Γιατί πάνε όλες. Δεν μπορώ τις πολλές γυναίκες που περνάνε υπέροχα μεταξύ τους. (γέλια) Εκεί μπορώ να τρελαθώ.

Με τις γυναίκες δηλαδή πώς είναι η σχέση σου; Πώς τα πας;
Υπέροχη είναι η σχέση μου. Έχω χιλιάδες φίλες. Τις λατρεύω τις γυναίκες και δεν είχα ποτέ κόντρα με καμία στη δουλειά μου, ακόμα και όταν θέλανε αυτές δεν είχα εγώ.

Τελικά, δεν μου είπες πώς τα κατάφερες και ξεπέρασες τις δυσκολίες...
Αν δεν τα κατάφερνα απλώς θα με βρίσκατε φαγωμένη από τις γάτες μου. Οπότε έπρεπε να τα καταφέρω γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε κάποιος άλλος να με επαναφέρει στη ζωή. Ότι κάνω περνάει από το δικό μου χέρι. Δεν είχα την πολυτέλεια ούτε να πάθω κατάθλιψη. Την κατάθλιψη την έχεις. Πάει έρχεται, είναι μια ιστορία παγιωμένη, έτσι κι αλλιώς. Αλλά δεν είχα και την πολυτέλεια να παραιτηθώ ποτέ γιατί τι θα γινόταν;

Ποια ερώτηση δεν σου αρέσει να σου κάνουν ή θεωρείς πολύ προσωπική;
Δεν νομίζω ότι είχα θέμα ποτέ με τις ερωτήσεις γενικότερα. Εντάξει, αυτό που είχα πει τότε για την οικογένειά μου, που έφυγαν και οι δύο γονείς μου μαζί και που χώρισα την ίδια εποχή και πέρασα ένα περίεργο 2010, αυτά όλα τα δυσοίωνα αρέσουν στους ανθρώπους να τα αναπαραγάγουν. Εκεί ναι με κουράζει πολύ όλη αυτή η επανάληψη. Έχουν περάσει και τόσα χρόνια από τότε…

Ποια είναι η σχέση σου με τον καθρέφτη;
Είναι φρικτή. (γέλια) Μάλλον δεν είναι τόσο φρικτή γιατί έχω βρει μια μοναδική πουτανιά. Περνάς από τον καθρέφτη και δεν γυρνάς να τον κοιτάξεις καθόλου. Περνάς από το σημείο και δεν κάνεις focus παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο, μην μας δουν και είμαστε σαν το θρίλερ. Όταν θα πρέπει να πάω να συναντήσω κάποιους ανθρώπους κάνω τα απολύτως απαραίτητα αλλά σε καθημερινή βάση, αποστροφή φριχτή. Δεν τους έχω ντύσει με μαύρα κρέπια αλλά τους έχω χεσμένους. (γέλια)

Την λες την ηλικία σου;
Την λέω αλλά δεν θέλω να την ακούω για αυτό τη λέω χαμηλόφωνα… (γέλια) Μα έλεος, όλοι την ξέρουν την ηλικία μου, άμα μπουν στο ίντερνετ θα τη δουν. Μα τώρα πια ούτε ψέματα δεν μπορείς να πεις. Πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι ποτέ δεν εκτιμάς αυτό που έχεις. Θυμάμαι όταν παίζαμε στο Καφέ της Χαράς λέγαμε «αϊ στο καλό οι σαραντάρες, οι κωλόγριες που θέλουμε να κάνουμε και σίριαλ»! Και τώρα βλέπουμε πλάνα και εικόνες και λέμε «μωρή, μωράκια ήμασταν». (γέλια)

Για ποιο πράγμα θα αγωνιζόσουν σήμερα;
Για όλα αυτά που πιστεύω. Για την δουλειά μου αγωνίζομαι καθημερινά, για τα ζώα και την ασχήμια, επίσης. Μπορώ να φρικάρω πολύ εύκολα..

Για παράδειγμα;
Με τη βία, με την αγένεια…

Τι πιστεύεις ότι βλέπουν οι άλλοι σε εσένα;
Δύσκολη ερώτηση, αλλά γενικά σαν άνθρωπος αν πρέπει να πω κάτι καλό για εμένα είναι ότι δεν έχω αρνητίλα. Δεν είμαι τοξική, δεν ζω για το καλιαρντό, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτώ θα είναι το καλό και όχι το κακό. Και γενικά στην κολασμένη δουλειά που κάνω για να μπορέσω να την κάνω πρέπει να αγαπάω τους συνεργάτες μου. Και το κάνω λίγο κλύσμα στον εαυτό μου και λειτουργεί μια χαρά. Και στην πορεία τους αγαπάς κιόλας - κάποιους.

Τι ρόλο παίζουν οι φίλοι στη ζωή σου;
Τρισμέγιστο. Δεν υπάρχει πιο ουσιαστική σχέση από τους φίλους. Τα γκομενικά είναι θέματα ορμονικά.

Πιστεύεις ότι όταν είμαστε ερωτευμένοι είμαστε καλύτεροι άνθρωποι;
Όχι είμαστε του γιατρού. Όχι , όχι, όχι είμαστε σε μια ορμονική μέγγενη.

Θα έφευγες ποτέ μόνιμα από την Ελλάδα για να ζήσεις έξω;
Όχι, ποτέ. Είμαι πολύ φοβιτσιάρα και πολύ του χωριού άνθρωπος. To αγαπώ πολύ το χωριό μου. Δεν έχω φύγει από τη Νέα Σμύρνη οκτακόσια χρόνια. Θέλω να έχω σημείο αναφοράς.

Τι ονειρεύεσαι;
Ονειρεύομαι να βλέπω ωραία όνειρα.

Το έχεις καταφέρει;
Ναι, επειδή είμαι ενοχικός άνθρωπος, έχω καταφέρει να βλέπω όνειρα που δεν είναι ενοχικά.

Info:
H Τζόυς Ευείδη μόλις ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της κωμωδίας «Διπλή Ταρίφα» στο θέατρο Αθηνά. Το καλοκαίρι αναμένονται να πραγματοποιηθούν περιοδείες με τον θίασο όπου απαρτίζεται από τους Μάριο Αθανασίου, Χάρη Ασημακόπουλο, Χάρη Γρηγορόπουλο, Βίκυ Κάβουρα, Γιάννη Μάνιο, Σπύρο Πούλη και Μαριλένα Ράδου.